Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 06

Klaipėda spaudos veidrodyje: Ką pranašauja sirenos jūrų uoste?

Klaipėdos spauda grįžta prie kiekviename didmiestyje įsisenėjusios problemos – riboto vietų skaičiaus vaikų darželiuose. Savo vaikų į ugdymo įstaigas negalintys vesti klaipėdiečiai varsto atsakingų savivaldybės pareigūnų kabinetų duris, prašydami spręsti šį klausimą. Spauda pateikia jo sprendimo variantus. Variantai pasipylė ir po mįslingo įvykio Klaipėdos uoste. Naktį netikėtai sukaukus sirenoms ant kojų sukilę gyventojai prasimanė įvairiausių priežasčių, kodėl uoste sukeltas triukšmas.
Klaipėdoje pasitinkamas laivas „Independence“
Klaipėdos uostas / Tomo Aminovo nuotr.

Kaip darželiuose sutalpinti klaipėdiečių atžalas? Šį klausimą gvildena dienraštis „Vakarų ekspresas“, primindamas, kad šiemet į uostamiesčio ikimokyklinio ugdymo įstaigas nepateko  beveik 600 vaikų.

Šiemet į uostamiesčio ikimokyklinio ugdymo įstaigas nepateko  beveik 600 vaikų. 

„Šiemet uostamiesčio ikimokyklinio ugdymo įstaigose įrengtos penkios naujos grupės, taip pat pradėjo veikti elektroninė vaikų registravimo į darželius sistema, kuri registravimo į darželius procesą turėjo padaryti sklandesnį.

Vis dėlto šiemet artėjant rugsėjui sužinota, kad mieste darželiuose vietų nebeliko 575 vaikams. Siūloma iš buvusių darželių patalpų iškeldinti jose įsikūrusias mokyklas ar kitas įstaigas, taip pat svarstoma ir galimybė savivaldybės lėšomis iš dalies padengti privačiuose darželiuose iš tėvų imamus mokesčius bei taip paskatinti aktyvesnį pastarųjų ikimokyklinių įstaigų steigimąsi mieste“, – rašo dienraštis.

Naujienų portalas www.kl.lt  aiškinasi mįslingų sirenų detektyvą. Kaukiančios sirenos iš lovų naktį pakėlė centrinėje miesto dalyje gyvenančius klaipėdiečius. Nusigandę žmonės tikino trumpam pagalvoję ir apie karą.

"Jei gerai išgirdau, buvo trys ilgi signalai. Pamaniau, kad prasidėjo karas. Dar viena ausimi klausiausi, ar mobiliajame telefone sulauksiu trumposios žinutės su įspėjimu apie grėsmes. Gyvenu prie uosto teritorijos, tačiau naktimis tokių signalų nebūdavo", – nusigandusį klaipėdietį cituoja portalas.

Kai naktimis laikosi rūkas, laivams privalu apie savo padėtį pranešti signalu

Pasirodo kaltas visai ne karas, o uosto akvatoriją naktį nuklojęs rūkas.

"Koks tai garsas buvo ir kas jį leido, dabar sunku pasakyti. Tačiau paprastai, kai naktimis laikosi rūkas, laivams privalu apie savo padėtį pranešti signalu. Vienas ilgas signalas pakartojamas po 2 minučių.

Tikėtina, kad tai galėjo būti kokio nors laivo signalas", – portalui pasakojo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus padėjėja ryšiams su visuomene Dovilė Skabickaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius