Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 21

Klaipėda spaudos veidrodyje: Miestas uostui atriekė dalį savo valdų

Klaipėdos spauda rašo apie uosto pašonėje esančių teritorijų dalybas. Artėjant vasaros sezonui aktualios ir vandens turizmo paslaugos, kurių teikėjų uostamiestyje ypač stinga.
Klaipėdos uostas
Klaipėdos uostas / 15min.lt nuotr.

Baigėsi kelerius metus vykusios uostininkų ir Klaipėdos savivaldybės derybos dėl uosto pašonėje esančios teritorijos. Joje driekiasi dvi remonto reikalaujančios gatvės – Nevėžio ir Senosios Minijos. Nei savivaldybė, nei uosto direkcija nerodė noro imtis remonto darbų, kol galiausiai nutarta, kad teritorija patikėjimo teise bus perleista uostininkams, o šie galės šeimininkauti savo nuožiūra. Juolab, kad minėtomis gatvėmis dažniausiai ir naudojasi uostininkai. 

„Projektiniai pasiūlymai dėl minėtų gatvių rekonstrukcijos buvo pateikti dar 2013 m. vasarį. Tačiau tada susikirto Uosto direkcijos ir savivaldybės norai. Uosto direkcija manė, kad šių gatvių rekonstrukcijos turi imtis Savivaldybė, nes tos gatvės – jos nuosavybė, o lėšų žadėjo skirti direkcija“, – primena „Vakarų ekspresas“.

Dienraštis „Klaipėda“ aiškinasi, kur be pajūrio paplūdimių Klaipėdoje dar galima papramogauti prie vandens. Planuota, kad tokiu tašku netrukus taps visai netoli centrinės miesto dalies esantis Trinyčių tvenkinys. Atsakingi pareigūnai suskubo skelbti konkursą pramogų teikėjui parinkti. Tačiau aplink tvenkinį vykdyti savo veiklą panoro vos pora fizinių asmenų.

Žymiai patrauklesnės verslininkams atrodo Mumlaukio ežero pakrantės atokiau nuo miesto šurmulio. Tačiau vandens pramogoms pasipriešino aplinkiniai gyventojai. Tad verslininkams liko vienintelis pasirinkimas Klaipėdoje – Trinyčių tvenkinys.

„Tikimasi, kad konkursą laimėję verslininkai pramogas teiks ne tik vasarą, bet ir žiemą – įrengs čiuožyklas ar pan. Paslaugų teikėjai turės ne tik organizuoti vandens pramogas, bet ir bus atsakingi už teritoriją aplink tvenkinį: privalės ją tvarkyti, pjauti žolę. Konkursą laimėjus socialiai atsakingai įmonei, ši turėtų užtikrinti ir labiau prieinamas pramogas sunkiai besiverčiančioms uostamiesčio gyventojų šeimoms ar beglobiams vaikams“, – rašo dienraštis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius