-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 30

Klaipėda spaudos veidrodyje: Tarša išguldė ilgamečius miesto medžius

Klaipėdos spauda aiškinasi, kodėl šimtai miesto medžių prašosi medkirčių rankos. Pasirodo, prieš kelis dešimtmečius sodinti lapuočiai neatlaiko miesto taršos. Spaudai rūpi ir Klaipėdos savivaldybės darbo kokybė. Klausos negalią turintys uostamiesčio gyventojai bus pirmieji Lietuvoje, kuriems savivaldybėje įdiegta speciali aptarnavimo sistema.
Vilniuje, Radvilų gatvėje nupjauti medžiai.
Seni Klaipėdos medžiai neatlaiko miesto taršos / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dienraštis „Vakarų ekspresas“ konstatuoja, kad net trečdalis Klaipėdoje augančių medžių yra itin prastos būklės, tad juos jau privalu kirsti. Tačiau miesto valdžia nesiryžta masiniam medžių kirtimui dėl priešiškos visuomenės reakcijos. Šiemet Klaipėdoje išguldyti 547 seni medžiai, o medkirčių rankos prašosi žymiai daugiau.

Net trečdalis Klaipėdoje augančių medžių yra itin prastos būklės, tad juos jau privalu kirsti. Tačiau miesto valdžia nesiryžta masiniam medžių kirtimui dėl priešiškos visuomenės reakcijos. 

„Anot specialistų, priežasčių, dėl ko miesto medžių būklė tokia prasta, yra keletas. Uostamiestyje anksčiau sodinti parkams ar miškams, o ne miestams pritaikyti medžiai, kurios dabar tenka dažnai genėti. Antra – genėta anksčiau neprofesionaliai, dėl to medžių kamienus pažeidžia pūliniai, atsiveria didžiulės žaizdos, įsimeta grybai. Trečia – medžiams itin kenkia ir miesto tarša, ant gatvių barstomos druskos“, – rašo „Vakarų ekspresas“.

Nuo šiol klausos negalią turintys klaipėdiečiai lengviau prisibels į savivaldybės darbuotojų kabinetus. Klaipėdos savivaldybė – pirmoji Lietuvoje įdiegusi elektroninę paslaugą kurtiesiems. Kaip rašo dienraštis „Klaipėda“ vieno langelio poskyryje viena darbo vieta buvo pritaikyta kurčiųjų aptarnavimui. Esant reikalui „Skype“ pagalba bus susisekta su Gestų vertėjų centru. Specialistai tarpininkaus tarp klausos negalią turinčio asmens ir savivaldybės darbuotojo.

„Kai klausos negalią turintis žmogus eina į savivaldybę ar kitą įstaigą, jį turi lydėti vertėjas, kad pavyktų susikalbėti. Tokių specialistų trūksta. Vertėjas turi laukti kartu eilėje su interesantu. Dėl to reikia daug laiko vienam žmogui aptarnauti“, – iki šiol egzistavusią tvarką dienraščiui apibūdino Klaipėdos savivaldybės Informavimo ir e. paslaugų skyriaus vedėja Vilija Venckutė-Palaitienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius