Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 21

Klaipėda spaudos veidrodyje: Uostamiestyje – gausiausios policininkių pajėgos

Klaipėdos spauda domisi, kas prižiūri tvarką mieste. Pasirodo, uostamiestis šalies miestų sąraše pirmauja moterų policininkių skaičiumi. O štai pirmiesiems Lietuvoje įgyvendinti elektroninio moksleivių pažymėjimo sistemos klaipėdiečiams nepavyksta. Sistema įstrigo ją įdiegti pasišovusių konkuruojančių bendrovių ginčuose.
Klaipėdos policija
Klaipėdos policija / Policijos nuotr.

Dienraštis „Klaipėda“ rašo, kad uostamiestyje katastrofiškai sumažėjo policijos patrulių. Ne vienas pareigūnas pastaruoju metu perėjo į ramesnę – Viešojo saugumo tarnybą, keli išėjo į pensiją. Jų vietos taip sparčiai, kaip norėtų Klaipėdos policijos vadovybė, neužsipildo.

„Šiuo metu uostamiesčio Kelių policijos biurui trūksta beveik pusės pareigūnų, iš 60 etatų užimti yra tik 34. Patrulių rinktinėje iš 141 etato 38 – neužpildyti. Darbo kodeksas neleidžia versti policininkus dirbti dažniau, nei tai numato įstatymas“, – rašo dienraštis.

Kita Klaipėdos policijos problema – vyriškos jėgos trūkumas. Uostamiestis Lietuvoje pirmauja moterų policininkių skaičiumi.

„Policijos mokykla ruošia naujus pareigūnus, bet bėda ta, kad didesnė jų dalis – merginos. Prieš keletą mėnesių jau buvo anekdotinė situacija, kai reikėjo siųsti pareigūnus tramdyti smurtautojų. Iš trijų tą dieną dirbusių ekipažų vyras buvo tik vienas, visos kitos – merginos", – Operatyvaus valdymo skyriaus vadovą. Virginijų Zubauską cituoja „Klaipėda“.

Dienraštis „Vakarų ekspresas“ domisi, kada popieriniai Klaipėdos moksleivių pažymėjimai bus pakeisti moderniais – elektroniniais. Jų diegimo sistemos projektas užstrigo ir, dienraščio žiniomis, nebus įgyvendintas net kitų mokslo metų pradžioje.

„Stringa elektroninio mokinio pažymėjimo diegimo uostamiesčio mokyklose projektas, nes konkurso nelaimėjusi įmonė ne tik apskundė konkursą teismui, bet ir bando įrodyti, kad procedūros buvusios neskaidrios. Konkursą pralaimėjusios įmonės atstovai užvertė tokiais skundais Klaipėdos valdžią ir politikus. Tačiau skundą nagrinėję Klaipėdos savivaldybės korupcijos prevencijos ir kontrolės komisijos nariai neįžvelgė jokių korupcijos apraiškų“, – rašo dienraštis.

Dėl šių ginčų Klaipėdos moksleiviai neturi ir kitų mokslo metų pradžioje, greičiausiai, dar neturės modernių pažymėjimų, atstosiančių leidimą įeiti į ugdymo įstaigą, atsiskaitymo kortelę, bibliotekos bilietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius