-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 08 01

Klaipėda trumpam tapo jaunimo uostu

Šeštadadienį Klaipėdos Teatro aikštę šturmavo jaunimas: jaunuoliai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Rusijos uostamiesčių laužė stereotipus apie kitataučius, pristatė jūrines tradicijas renginyje “Jaunimo uostas – Klaipėda”.
Jūros šventės metu į Teatro aikštėje vyko tarptautinis projektas - "Jaunimo uostas - Klaipėda".
Jūros šventės metu Teatro aikštėje vyko tarptautinis projektas - "Jaunimo uostas - Klaipėda". / E. Tareilytė

Renginį pradėjo choreografės Daivos Palubinskaitės šiuolaikinis šokio trupė kūriniu „Vieta, kurios nėra“. Įdomi šokio kompozicija ir gili mintis sulaukė žiūrovų dėmesio. Vėliau scenoje pasirodė Mažosios Lietuvos jaunimo šokių bei folklorinio ansamblio atstovai „Vorusnėlė“. Jaunimas dainavo lietuvių liaudies dainas bei grojo liaudiškais instrumentais.

Renginį toliau tęsė Rusijos atstovai – liaudies šokių kolektyvas iš Soviecko „Luiza“. Jaunimas, pasidabinęs ryškia apranga  ir pristatęs emocingą pasirodymą išsiskyrė iš prieš tai dalyvavusių  kolektyvų. Juos veliau pakeitė  kiti Rusijos atlikėjai „Inaja Vazmožnast”. Plastiškais judesiais, stipriomis emocijomis sublizgėję jaunuoliai susilaukė stiprių žiūrovų plojimų.

Specialią Jūrų šventės programą paruošė „Jūros teartas” kartu su kolektyvu „Eime pašokti“. Jauni, šokiu “užsikrėtę” 16-25 metų žmonės pristatė nuotaikingą programą.

Renginį užbaigė dalyviai iš Estijos, atvykę iš dviejų uostamiesčių: Parnu ir Haapsalu. Pirmieji į sceną žengė Parnu atstovų teatro trupė, pristačiusi savo gimtąjį miestą ir jo tradicijas, bei šokių grupė “Kajakas”. Ši šokių grupė dalyvavo įvairiuose renginiuose Afrikoje, Kanadoje bei Brazilijoje.

Penkių Baltijos šalių uostamiesčių jaunuoliai Jūros šventės metu rado puikią progą pabendrauti ir perteikti savo kultūros atspindžius per šokį ir muziką. Tikimasi, jog šis renginys taps tęstinis ir kasmet vyks vis kituose miestuose. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius