Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 16

Klaipėdą užplūs krepšinio gerbėjai iš Gruzijos

Nuo sekmadienio Klaipėdoje viešėjo „EuroBasket 2011“ nacionalinių krepšinio federacijų iš Rusijos, Gruzijos, Belgijos ir Ukrainos atstovai. Svečiai įvertino viešbučių kokybę bei statomą areną, susitikę su uostamiesčio meru Vytautu Grubliausku prakalbo ir apie džiazą.
Jaunuoliai su Gruzijos vėliava
Asociatyvinė nuotr.: jaunuoliai su Gruzijos vėliava. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip teigė „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto ryšių su visuomene darbo grupės vadovas Rytis Sabas, svečiai neturėjo jokių pretenzijų dėl viešbučių ir statomos arenos. „Tai ir džiugina, ir stebina, nes mes patys matome, ką dar galėtume tobulinti“, – sakė R.Sabas. Kad būtų užtikrintas sklandesnis arenos statybų finansavimas, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė trečiadienį vyks pokalbio su Vyriausybės nariais.

R.Sabo teigimu, komandos, kurios žais Klaipėdoje, džiaugiasi, jog pateko į šį miestą, esą jie girdėjo, jog tai vienas iš geriausių miestų Lietuvoje. R.Sabas neslėpė, jog Lietuva turi problemų su viešbučiais, tačiau Vilniuje ir Klaipėdoje tokių problemų – mažiausiai.

Kalbėdamas apie būsimą čempionatą ir pasirengimą jam Gruzijos krepšinio federacijos atstovas Merabas Ratišvilis teigė, jog tiek viešbučiai, tiek ir arena atitinka jų lūkesčius bei standartus ir problemų esą nėra. Paklaustas apie planuojamą krepšinio sirgalių skaičių Klaipėdoje M.Ratišvilis tikino, jog jau dabar bilietus į varžybas yra įsigiję tūkstantis krepšinio aistruolių ir šis skaičius dar gali augti.

Klaipėdoje pirmadienį viešėjęs Rusijos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Olegas Ušakovas po pietų su Klaipėdos meru V.Grubliausku kalbėdamas apie vyksiantį čempionatą džiaugėsi jūrine miesto atmosfera ir sakė, jog tikisi ne tik gero krepšinio, bet ir daug džiazo. Jo nuomone, Klaipėdos viešbučiai atitinka europinius standartus. Jis taip pat pasidžiaugė statomos arenos projektu: „Jau dabar aišku, kad arena bus labai jauki. Tai svarbu ir komandoms, ir sirgaliams, kurie mažesnėje, kompaktiškoje salėje jaučiasi kur kas geriau.“ Tačiau svečią kiek nuvylė tai, jog nepavyko pamatyti galutinio arenos vaizdo.

Vaizduotės pritrūko ir Belgijos krepšinio lygos atstovui Jeannotui Guilbertui, kuris tikėjosi išvysti bent jau sirgalių ložes su kėdėmis. Tiek Rusijos, tiek ir Belgijos delegacijos nariai planuoja atsivežti po maždaug 150 sirgalių, tačiau šios grupės bus labiau organizuotos. Rusijos krepšinio federacija jau išpirko 100 bileitų į varžybas. Dar pusšimtį sudarys organizuota sirgalių grupė. „Tai lyg kaip karinė grupuotė“, – juokavo svečias.

Slovėnijos delegacija Klaipėdoje lankėsi prieš porą savaičių. Dar vienos – bulgarų – komandos delegacija į Klaipėdą dar nebuvo atvykusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius