Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 04

Klaipėda vėl ieško, kas apgyvendintų benamius šaltuoju metų laiku

Klaipėdos savivaldybė trečią kartą skelbia konkursą benamių apnakvindinimui šaltuoju metų laiku. Savivaldybės socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė BNS sakė, kad konkursai skelbti pernai rudenį ir šių metų pradžioje, tačiau abu kartus dalyvių neatsirado.
Benamis Londone
Benamis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Paslaugos teikėjas turi pasirūpinti viskuo – yra įtraukiami ir paslaugų kaštai, ir visa kita. Jei miestas turėtų savo patalpas, darytumėme savo įstaigą, bet mes neturime įrengę patalpų – reikia daug lėšų ir projektavimui, ir įrengimui. Todėl skelbiame pirkimą, bet jis neįvyksta“, – BNS sakė A.Liesytė.

Anot jos, paslaugos tiekėjų būtų prašoma šildymo sezono metu apnakvindinti iki aštuonių asmenų per parą, tam būtų skiriama maždaug iki 90 tūkst. eurų.

A.Liesytė tvirtino, kad Klaipėdoje, kaip ir kituose didmiesčiuose veikiantys nakvynės namai, nepriima apsvaigusių asocialių asmenų, jie vežami į policijos areštines ar į medicinos įstaigas. Ji taip pat priminė, jog anksčiau Vyriausybėje veikusi darbo grupė konstatavo, jog tai yra prievartinis paslaugos teikimas ir gali prieštarauti žmogaus teisėms, tačiau savivaldybė esą taip siekia išgelbėti benamių gyvybes žiemą.

„Šis veiksmas taip pat būtų prievartinis veiksmas. Bet jei gresia gyvybei pavojus? Taip, vasaros metu gali miegoti, gyvybei pavojus negresia. Bet mūsų socialinės paslaugos planavimas buvo šaltuoju metu, kad mažintumėme mirtingumą“, – paaiškino savivaldybės atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius