-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 12 17

Klaipėdiečiai kastuvais vaduosis iš sniego

Klaipėdos daugiabučių namų kiemus užblokavęs sniegas verčia klaipėdiečius pasiraitoti rankoves ir kibti į darbą. Kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiemet, klaipėdiečių iniciatyvinė grupė įvairiuose uostamiesčio kiemuose organizuos talką ir bandys kiemus išvaduoti iš sniego gniaužtų.
Žiema
Žiema / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Talka

„Daugiabučių namų kiemai – katastrofinės būklės. Kiemai visiškai nevalyti,  todėl  žmonės klampoja per pusnis, mašinos negali pajudėti nė iš vietos. Klimpsta šiukšlių vežėjai, todėl netrukus žmonės pradės skęsti ne tik pusnyse, bet ir šiukšlėse.

Dar liūdnesnė situacija medikams – greitosios medicininės pagalbos medikai negali atvažiuoti pas ligonius, todėl didelius atstumus gydytojai pėdina pėsčiomis“, – apie susiklosčiusią situaciją pasakojo klaipėdietis Vytautas Vaičius.

Pasak talkos iniciatorių, šeštadienį visi kviečiami rinktis savo kiemuose ir pasistengti bent šiek tiek apvalyti savo kiemus. Praėjusių metų pavyzdys parodė, kad Klaipėdoje yra labai daug aktyvių ir darbščių klaipėdiečių, kurie susivieniję žmonės gali nuversti kalnus.

„Mes suprantame, kad sudėtinga miesto valdžiai pasirūpinti visų kiemų švara, tačiau akivaizdu, kad kai kurie kiemai nė pirštu nepaliesti. Gal susivieniję ir susibūrę žmonės šiek tiek sugėdins savo pareigų neatliekančias tarnybas? Daug kas klausia, kodėl mes turėtume tai daryti? Tačiau kas kitas pasirūpins mumis, jei ne mes patys“, – retoriškai klausė vienas iš talkos organizatorių Kęstutis Vinčiauskas.

Klaipėdiečiai savo kiemuose raginami rinktis šeštadienį, gruodžio 18 d., 10 val.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius