Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 22

Klaipėdiečiai rinks gražiausią Užgavėnių kaukę

Uostamiesčio gyventojai kviečiami dalyvauti gražiausios Užgavėnių kaukės kūrimo konkurse. Jis organizuojamas Nacionalinės pastatų administratorių asociacijos iniciatyva „Mūsų kiemas“, bendradarbiaujant su Klaipėdos namų valdomis.
Gyventojai kviečiami iki kovo 4 dienos savo kūrybos kaukes pristatyti į Klaipėdos daugiabučius administruojančių namų valdų biurus.
Gyventojai kviečiami iki kovo 4 dienos savo kūrybos kaukes pristatyti į Klaipėdos daugiabučius administruojančių namų valdų biurus. / „Mūsų kiemas“ nuotr.

Šio konkurso tikslas – renkant gražiausias kaukes skatinti Užgavėnių tradicijų puoselėjimą Klaipėdoje.

Užgavėnių kaukių kūrimo konkursas prasidėjo vasario 22 dieną. Gyventojai kviečiami iki kovo 4 dienos savo kūrybos kaukes pristatyti į Klaipėdos daugiabučius administruojančių namų valdų biurus. Gražiausias Užgavėnių kaukes komisija išrinks ir specialiais prizais apdovanos kovo 8 dieną.

Kaukės ir persirenginėjimas – vienas pagrindinių atsisveikinimo su žiema šventės atributų. Svarbiausia, kad Užgavėnių drabužis nebūtų kasdienis, jis turi būti kažkuo išsiskiriantis, neįprastas.

Istoriškai visi svarbiausieji Užgavėnių kaukių tipai buvo iš kasdienės kaimo aplinkos. Paprastai kaukės turėdavo seno, negražaus žmogaus bruožų – buvo išryškinama nosis, iškreipiamos retadantės burnos, daromos asimetriškos akys.

Kaukės plaukams, barzdai, ūsams gaminti būdavo naudojamas avikailis, ašutai, linai, pakulos. Vienos kaukės būdavo išraiškingesnės, su didelėmis kumpomis nosimis, kitos – visai be jų. Dar viena svarbi detalė – visos Užgavėnių kaukės, kokios jos bebūtų baisios, šypsosi.

Savo sukurtas Užgavėnių kaukes klaipėdiečiai kviečiami pristatyti į daugiabučius namus administruojančias namų valdas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius