-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 24

Klaipėdiečiai sunerimę dėl planuojamos dviejų terminalų statybos

Planai Klaipėdoje pastatyti du suskystintų dujų terminalus greta vienas kito kelia nerimą klaipėdiečiams ir miesto valdžiai. Ketvirtadienį vykstančiame savivaldybės tarybos posėdyje pritarta siūlymui kreiptis į Vyriausybę.
Klaipėdos valdžia tikisi Vyriausybės apsisprendimo dėl terminalų statybos.
Klaipėdos valdžia tikisi Vyriausybės apsisprendimo dėl terminalų statybos. / Eglės Petkutės/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Statybos

„Abu planuojamus terminalus skiria tik keli šimtai metrų. Tai kelia nerimą Klaipėdos gyventojams. Žmonės pagrįstai būgštauja dėl galimo pavojaus jų gyvybėms ir sveikatai, poveikio aplinkai, domisi, kaip jiems bus kompensuota už didinamą riziką, bloginamą gyvenimo kokybę. Klaipėdos miesto savivaldybės taryba kreipiasi į Lietuvos Respublikos Vyriausybę su prašymu įvertinti dviejų  suskystintų dujų terminalų statybos reikalingumą valstybei, įvertinti jų koncentracijos įtaką socialiniu, aplinkos apsaugos, ekonominiu aspektais“, - teigiama pareiškime, kurį posėdžio pradžioje pristatė mero pavaduotojas Artūras Šulcas. 

Jo teigimu, nerimą kelia tai, jog abiejų terminalų projektai derinami atskirai, abi pusės viena į kitą nesižvalgo. 
„Gyventojai skambina, gatvėje klausia, jie nėra laimingi, kad mieste statomas dar vienas pavojingas objektas“, - sakė A.Šulcas. Atsižvelgiant į klaipėdiečių nuogąstavimus ir parengtas pareiškimas, dėl kurio šiandien tarp politikų kilo nemenka diskusija.

Tarybos narys, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius Eugenijus Gentvilas suabejojo tokio kreipimosi būtinybe. Vyriausybėje jau sudaryta darbo grupė, kuriai ir pavesta įvertinti visas terminalų statybos procedūras. Į šią darbo grupę įtraukti ir E.Gentvilas bei Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas. „Du terminalai ir man skamba neskaniai, bet darbo grupė jau daro tai, dėl ko mes ir norime kreiptis į Vyriausybę“, - aiškino E.Gentvilas.

Savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė priminė, jog savivaldybei pateikti du – valstybinio ir privataus terminalo projektai. „Būtinas valstybės politinis sprendimas, kuriuo būtų pasirinktas vienas terminalas. Tegu Vyriausybė aiškiai pasisako, ar ji už vieną, ar už du terminalus. Tada dirbtume toliau tik su vienu projektu, ne su dviem“, - tikino ji.

Politikų manymu, pareiškimo tekstas netikslus. Jame esą reikėtų akcentuoti tai, kad klaipėdiečiai nėra nusiteikę prieš terminalo statybą apskritai. Jie nerimauja dėl dviejų tokių objektų greta vienas kito atsiradimo. 

„Dviejų terminalų Klaipėdoje nebus. Mes galime čia pūsti žandus, trepsėti kojomis, bet šito tikrai nebus“, - įsibėgėjusią diskusiją pertraukė tarybos narys, buvęs miesto meras Rimantas Taraškevičius.

„Du terminalai šalia vienas kito yra sunkiai įsivaizduojamas dalykas“, - pritarė V.Grubliauskas. Jis pasiūlė pakeisti jau parengto kreipimosi tekstą, kartu su savivaldybės administracija parengti naują  ir jį pateikti Vyriausybei, tačiau ne tarybos, bet mero ir administracijos vardu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius