Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 13

Klaipėdiečių įvertinimui – būsimos Klaipėdos arenos tribūnų kėdės

Nuo penktadienio „Manto namuose“ bus eksponuojami būsimos Klaipėdos arenos tribūnų kėdžių modeliai, kuriuos kiekvienas klaipėdietis galės įvertinti, išbandyti ir balsuoti už labiau patikusį variantą.
Klaipėdiečiai kviečiami išbandyti būsimos arenos kėdes ir nuspręsti, kurios - geriausios.
Klaipėdiečiai kviečiami išbandyti būsimos arenos kėdes ir nuspręsti, kurios - geriausios. / Organizatorių nuotr.

„Vėtrūna“, įvertinusi statinio techninius reikalavimus ir arenų įrengimo pasaulyje patirtį, parinko du galimus stacionarių tribūnų kėdžių variantus, iš kurių bus išrinktas vienas, labiausiai tinkantis statomai Klaipėdos arenai. Taip pat demonstruojami ir pastatomų kėdžių modeliai, iš kurių reikės išrinkti geriausią. Todėl kviečiame klaipėdiečius apžiūrėti, išbandyti, įvertinti modelius ir išsakyti savo nuomonę“, – teigė „Vėtrūnos“ komercijos direktorius Laisvydas Kazbaraitis.

Stacionarių kėdžių gamintojas yra „Dafeng Sport“ (Kinija), kurio gamintos kėdės yra sumontuotos įvairiose moderniose pasaulio arenose. Siūlomo gamintojo kėdės nuo 1995 metų įrengtos daugelyje pasaulio arenų, tarp kurių – dešimt tų, kuriose vyko Atėnų ir Pekino olimpinių žaidynių varžybos. Šios kėdės sumontuotos Ispanijos Zaragosos miesto arenoje ir Karaiskakio stadione Graikijoje. UEFA šį stadioną yra įvertinusi keturiomis žvaigždutėmis – visoje Europoje tokių tėra trylika.

Pasak L.Kazbaraičio, siūlomos kėdės atitinka šiuolaikinius estetinius, kokybinius reikalavimus, išsiskiria ilgaamžiškumu. „Dafeng Sport“ gaminamos kėdės yra pripažintos tarptautinių sporto šakų federacijų – FIBA, FIFA, Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK), kt.

„Reikia per dvi savaites apsispręsti, kurio modelio konkrečiai kėdes montuosime arenoje, nes jau netrukus turėsime siųsti gamintojui užsakymą, kad visos reikiamos kėdės būtų laiku pagamintos ir pristatytos“, – sakė L.Kazbaraitis. Pasirinktas kėdes gamintojas pagamina ir pateikia per 120 dienų nuo užsakymo pateikimo. Montavimas trunka apie 30 dienų.

„Manto namuose“ galimi tribūnų kėdžių modeliai bus demonstruojami dvi savaites – iki rugpjūčio 27 dienos. Demonstravimo metu klaipėdiečiai vietoje galės išsakyti savo nuomonę – užpildyti anketą, joje pažymėti labiau patinkantį variantą ir įmesti į urną. Pasibaigus kėdžių pristatymo miestiečiams laikotarpiui, bus išanalizuotos visos anketos ir paskelbti labiausiai klaipėdiečiams tinkami stacionarių ir pastatomų tribūnų kėdžių modeliai.

Miestiečiams išbandyti pateikiami du stacionarių kėdžių modeliai – geltonos spalvos „YK-2423RS“ ir juodos spalvos „YK2365RS“. Taip pat demonstruojamos ir dvi pastatomos kėdės, kurios bus naudojamos didelių renginių metu, siekiant sutalpinti kuo daugiau žiūrovų. „Juodos spalvos stacionarios kėdės yra naujesnio modelio, geresnių kokybės parametrų, nei geltonos, tačiau truputį brangesnės. Pateiktos pastatomų kėdžių modeliai yra Italijos ir Taivano gamybos. Mūsų vertinimu, Taivano gamybos kėdės kokybiškesnės. Modelis „AS100“, ko gero, populiariausias, naudojamas kaip pastatoma kėdė JAV arenose. Visos NBA ir NHL arenos aprūpintos šio modelio kėdėmis. Lietuvoje šios dvigubo rėmo konstrukcijos kėdės naudojamos Vilniaus „Siemens“ arenoje“, – komentavo L.Kazbaraitis.

Stacionarių tribūnų kėdžių Klaipėdos arenoje bus įrengta daugiausia – iš viso 3805 vnt. Taip pat arenoje bus naudojamos papildomai pastatomos kėdės, kurių iš viso bus 2342 vnt. VIP ložėse bus montuojamos paminkštintos kėdės, jų iš viso bus 774 vnt.

Viena didžiausių šalyje statybos bendrovių Telšių „Vėtrūna“, laimėjusi viešą konkursą, Klaipėdos areną pradėjo statyti rugsėjo mėnesį, darbus planuojama baigti 2010 metų gruodžio 31 dieną. „Vėtrūna“ taip pat stato ir Kauno „Žalgirio“ areną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius