Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 20

Klaipėdoje bandoma sugrąžinti upės Dangės pavadinimą

Klaipėdos politikai ėmėsi veiksmų sugrąžinti istorinį upės Dangės, dabar vadinamos Dane, pavadinimą. Artimiausiu metu ketinama kreiptis į savivaldybės Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisiją, šeštadienį rašo „Lietuvos žinios“.
Danės upę pauošė menininkų išmargintos burės.
Danė / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Veiksime dviem frontais: municipaliniu ir nacionaliniu. Pirmiausia sieksime, kad visame mieste vietoj Danės pavadinimo atsirastų Dangės. Kalbu apie įstaigas, Danės rinkimų apygardą. Būtų keičiamos lentelės prie upės, informaciniai elementai. Noras grąžinti archajišką upės pavadinimą kilo iš pačių miestiečių, todėl privalome reaguoti“, – „Lietuvos žinioms“ sakė Klaipėdos savivaldybės tarybos narys Simonas Gentvilas.

Parengus mokslininkų analizę, bus kreipiamasi ir į Lietuvių kalbos komisiją, prašant, kad Danė išnyktų ir iš ateityje leidžiamų žemėlapių, vietovardžių žodynų.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas sakė, jog jam labiau rūpi, kad upė mieste būtų švari, jos infrastruktūra – išplėtota: „Tiesą pasakius, nematau prasmės taip smarkiai kryžiuoti ietis dėl upėvardžio“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius