Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 10

Klaipėdoje baseinų padėtis yra prasčiausia

Klaipėdos miesto savivaldybėje buvo pristatyta baseinų poreikio ir išsidėstymo galimybių studijos tarpinė ataskaita.
Pristatytas renovuotas Lazdynų baseinas
Klaipėdos baseinų situacija yra blogesnė, palyginus ne tik su užsienyje esančių panašių dydžių miestais kaip uostamiestyje, bet ir tarp visų Lietuvos didžiųjų miestų. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jos metu Klaipėdos miesto savivaldybės politikams ir administracijos atstovams pateikta Klaipėdos miesto demografinės ir ekonominės situacijos analizė, baseinų tipų ir išdėstymo tankumo Lietuvoje ir užsienio valstybėse analizė bei miesto gyventojų apklausos suvestinė.

Studiją atliekantys bendrovės „Lyderio grupė“ atstovai  Stasys Vieversys bei Sofija Kogan savo pristatyme pabrėžė, kad Klaipėdos baseinų situacija yra blogesnė, palyginus ne tik su užsienyje esančių panašių dydžių miestais kaip uostamiestyje, bet ir tarp visų Lietuvos didžiųjų miestų. Beje, šios situacijos netgi nepagerintų ir rekonstruojamas „Gintaro“ baseinas.

Atsižvelgiant į tai, kad iš beveik 700 apklaustų įvairių socialinių sluoksnių ir amžiaus grupių klaipėdiečių išreiškė pageidavimą naudotis baseinu asmeniniam sveikatos gerinimui ir relaksacijai, o taip pat pageidautų ir kitų papildomų sveikatingumo paslaugų, mero pavaduotojas Vytautas Čepas išreiškė mintį, kad Klaipėdoje reikia tokio baseino, kuriame būtų suderinti tiek vandens sporto šakų atstovų, tiek ir visų miesto gyventojų laisvalaikio poreikiai.

Kadangi pagal gyventojų apklausos atsakymus ryškus prioritetas yra teikiamas ne profesionaliajam sportui, o laisvalakio įrangai baseine – vandens kaskadai ir povandeninio masažo srovėms, ramaus pasiplaukiojimo erdvei taip pat saunai, garinai pirčiai, infraraudonųjų spindulių pirčiai, ledo kambariui – Sporto skyriui pavesta papildomai surinkti vandens sporto šakų atstovų poreikius.

Vėliau galimybių studijos atlikėjai turės pateikti baseinų išdėstymo schemą mieste, tai pat preliminarius baseinų tipus bei investijų dydžius. Pagal surinktus duomenis bus taip pat svarstoma, kaip pritraukti privatų kapitalą, pavyzdžiui, papildomų sveikatinimo paslaugų teikimui.

Klaipėdos miesto savivaldybė yra pateikusi paraišką Europos Sąjungos 2007–2013 metų Lietuvos-Lenkijos-Rusijos pasienio bendradarbiavimo programai. Paraiškoje numatyta parengti dviejų miesto baseinų techninius projektus. Atsakymo tikimasi šių metų rugpjūčio viduryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius