-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 30

Klaipėdoje brangs autobusų bilietai

Milijoninius nuostolius patiriantys vežėjai paprašė miesto valdžios palaiminti jų planus didinti viešojo transporto bilietų kainas. Politikai tam vakar uždegė žalią šviesą.
Kelionė autobusu turėtų pabrangti dar šiemet.
Kelionė autobusu turėtų pabrangti dar šiemet. / Eglės Petkutės/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Transportas

Bilietų kainos turėtų didėti nuo gruodžio. Brangiausiai teks mokėti perkantiems popierinius bilietus, kurių kaina didinama labiausiai, siekiant ateityje jų visai atsisakyti. Jų gamyba kasmet atsieina po 200 tūkst. Lt.

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) ketina vienkartinio popierinio bilieto kainą nuo 1,80 Lt didinti iki 2 Lt. Maždaug dešimtadaliu brangs ir terminuoti popieriniai bilietai.
Siekiant, kad kuo daugiau žmonių naudotųsi elektroniniais bilietais, jų kaina didės mažiausiai. Kartinių bilietų kaina nesikeis, jie kainuos kaip ir anksčiau – 1,80 Lt spaudos kioskuose ir 1,72 Lt KKT kasose.

Tačiau populiariausias mėnesinis elektroninis bilietas kainuos nebe 66, bet 73 Lt. Mažiau mokės perkantieji internetu – jiems numatyta taikyti 5 proc. nuolaidą, perkantiesiems kasose – 2 proc. Tokiu pačiu principu bus nustatoma ir lengvatinių bilietų kaina.
KKT direktoriaus Gintaro Neniškio teigimu, didinti viešojo transporto paslaugų kainas yra neišvengiama, nes patiriami nuostoliai dėl kylančių degalų kainų ir kitų sąnaudų jau siekia daugiau kaip 5 mln. Lt.
„Tai pats švelniausias variantas iš visų galimų, nors galbūt taip ir neatrodo“, – kolegas politikus tikino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Dalį nuostolių tikimasi padengti iš mokesčių, surenkamų už automobilių statymą miesto centre. Toks pasiūlymas pateiktas vadovaujantis Europos valstybių patirtimi ir kaip alternatyva dotacijoms iš savivaldybės biudžeto. Tačiau galutinį žodį dar turės tarti miesto taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius