-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 10 26

Klaipėdoje bus statomas 41,5 mln. Lt vertės keltas

Bendrovė Vakarų laivų gamyklos (VLG) ir „Fiskerstrand Verft AS“ bendra įmonė „Fiskerstrand BLRT AS“ pasirašė sutartį su Norvegijos kompanija „Fjord1“ dėl naujo kelto statybos.
Klaipėdoje bus statomas naujas keltas.
Klaipėdoje neseniai pastatytas „Saaremaa“ keltas. / VLG nuotr.
Temos: 1 Statybos

Automobilių ir keleivių keltas, kuriame tilps 50 automobilių ir 150 keleivių, bus statomas VLG antrinėje kompanijoje UAB Vakarų Baltijos laivų statykloje. Kelto statybos projekto vertė – 41,5 mln. Lt.

Kelto koncepciją sukūrė „Fiskerstrand BLRT AS“, o projektavimo darbus atliko didelę patirtį turinti Norvegijos laivų projektavimo kompanija „Multi Maritime AS“. Atviruose vandenyse plaukiosiančio kelto ilgis – 66,4 m, plotis – 13,6 m. Viena pirmaujančių pasaulyje klasifikavimo įstaigų „Det Norske Veritas” keltui suteiks EU C/D klasę.

Skandinavų kelto statybos darbai Vakarų Baltijos laivų statykloje prasidės 2011-ųjų kovą ir truks iki 2011-ųjų gruodžio, kai keltas bus perduotas užsakovui. Kelto korpusui pagaminti reikės 690 t metalo.

Spalio 25 d. UAB Vakarų Baltijos laivų statykla baigė paskutinio iš trijų „Saaremaa“ kelto statybą. Trijų identiškų keltų statybos projektas buvo vykdomas automobilius ir keleivius tarp Saremos salų plukdančiai Estijos kompanijai „Saaremaa Shipping Company“.

Tai vienas stambiausių laivų statybos projektų Lietuvoje, jo bendra vertė – 328 mln. Lt. Septynių denių 97,9 m ilgio ir 18 m pločio keltai „Saaremaa“ ir „Muhumaa“ sėkmingai plaukioja Estijoje, Veinamerės rajone, vykdydami reguliarius reisus tarp Kuivastos ir Virtsu bei Heljermos ir Roksukiulos uostų.

Šį mėnesį bendrovė Vakarų Baltijos laivų statykla pradėjo statyti didžiausią pasaulyje dujomis varomą keltą, kurio statybos truks iki 2011-ųjų gruodžio. 163,6 mln. Lt kainuosiančiame kelte tilps 600 keleivių ir 242 lengvieji automobiliai. Jis taip pat bus statomas Norvegijos kompanijai „Fjord1“, su kuria bendradarbiaujama jau daugelį metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius