Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 29

Klaipėdoje bus statomas didžiausias pasaulyje dujomis varomas keltas

Klaipėdoje netrukus bus pradėtas statyti didžiausias pasaulyje dujomis varomas keltas, talpinsiantis 600 keleivių ir per 240 lengvųjų automobilių.
Keltas, talpinsiantis 600 keleivių ir net 242 lengvuosius automobilius, bus statomas Norvegijos kompanijai „Fjord1“.
Keltas, talpinsiantis 600 keleivių ir net 242 lengvuosius automobilius, bus statomas Norvegijos kompanijai „Fjord1“. / VLG nuotr.

Bendrovė „Vakarų laivų gamykla“ ir įmonė „Fiskerstrand BLRT AS“ pasirašė sutartį dėl kelto statybos. Keltas bus statomas Norvegijos kompanijai „Fjord1“, kuri yra viena didžiausių šalies transporto grupių, valdanti 63 automobilių keltus bei daugiau kaip 500 autobusų ir krovininių transporto priemonių. Tai vienas stambiausių laivų statybos projektų Lietuvoje, kurio bendra vertė – 163,6 mln. litų.

Bendrovė „Vakarų laivų gamykla“ ir „Fiskerstrand Verft AS“ valdo po 50 proc. 2007 metais įkurtos kompanijos „Fiskerstrand BLRT AS“ akcijų. „Fiskerstrand BLRT AS“ užsiima laivų statyba ir atsinaujinančių energijos projektų vystymu.

„Mes labai džiaugiamės, kad mums pavyko laimėti tokio didelio kelto statybos sutartį naujų laivų statybos industrijai išgyvenant ne pačius geriausius laikus. Tai įrodo, jog esame pajėgūs konkuruoti su kitomis Europos laivų statyklomis”, – pasakojo „Fiskerstrand BLRT AS“ generalinis direktorius Rolfas Fiskerstrandas.

Kelto parametrai

129,9 m ilgio ir 19,2 m pločio kelto koncepciją sukūrė ir projektavimo darbus atliko didelę patirtį turinti Norvegijos laivų projektavimo kompanija „Multi Maritime AS“. Kelte bus sumontuoti keturi azimutiniai laivo varytuvai, varomi dujų-elektros sistemos, sudarytos iš trijų 2430 kW galingumo dujų variklių ir 3000 kW galingumo dyzelinio variklio. Vidaus vandenų transportui skirto kelto greitis – 20 mazgų.

Skandinavų kelto statybos darbai Vakarų laivų gamykloje prasidės rugsėjo mėnesį ir truks iki kitų metų gruodžio. Norvegijos Bokna fiorduose plaukiosiantis keltas vadinamas labai draugišku aplinkai, nes suskystintų dujų variklių darbas paremtas „žaliąja“ koncepcija, kuri labai akcentuojama ne tik Norvegijoje, bet ir visoje Europos Sąjungoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius