-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 30

Klaipėdoje į Danės upę išsiliejo teršalai (papildyta 15.45 val.)

Ketvirtadienį 08 val. 27 min. Bendrajame pagalbos centre bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas, kad į Danės upę yra išsilieję tepalai. Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.
Danės upės krantinė ilgainiui pasikeis neatpažįstamai.
Danės upėje nebe pirmą kartą aptinkama teršalų.

Ugniagesiai nustatė, kad tepalai lietaus kanalizacijos vamzdžiu tekėjo srovele tiesiai į upę netoli restorano „Memelis“. Išsiliejęs teršalų kiekis nėra didelis. Ugniagesiai įrengė laikinus atitvarus, kad užkirstų kelią teršalų tekėjimui. Kiek ir iš kur tepalų išbėgo į upę aiškinasi Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento darbuotojai.  

Atnaujinta 15.45 val.: Kaip teigia Klaipėdos aplinkos apsaugos deparatamento Klaipėdos miesto agentūros vedėjas Romualdas Dužinskas, įtariama, jog teršalai išbėgo iš restauruojamo Dramos teatro pastato. „Tai galėjo nutikti perpumpuojant gruntinius vandenis arba ištekėjus skysčiui iš betono maišyklės“, – apie taršos priežasti kalbėjo R.Dužinskas. 

Versija, jog tai tepalai, nepasitvirtino, kadangi paimti mėginiai neskleidė naftos produktų kvapo. Pasak R.Dužinsko, tai galėjo būti riebalinės kilmės skystis. Užteršo vandens tekėjimas sustabdytas guolinėmis užtvaromis, o skystis nukenksmintas cheminiais preaparatais. Agentūros vedėjo teigimu, užterštas tik nedidelis vandens plotas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius