Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 20

Klaipėdoje inauguruotas naujas Lietuvos karo laivas (nuotraukos)

Šeštadienį Kruizinių ir karo laivų terminale Klaipėdoje vyko iškilminga naujojo Lietuvos karinių jūrų pajėgų patrulinio laivo P14 inauguracijos ir vardo suteikimo ceremonija, šia švente taip pat buvo paminėta sėkminga Lietuvos kariuomenės trijų patrulinių laivų įsigijimo iš Danijos kariuomenės projekto pabaiga.
Patrulinio laivo P14 sutikimas Klaipėdoje (archyvo nuotrauka)
Klaipėdoje šeštadienį naujajam Lietuvos karinių jūrų pajėgų patruliniam laivui P14 suteiktas „Aukštaičio“ vardas. / Vyresniojo leitenanto Mindaugo Žuko / KAM nuotr.

Renginyje dalyvavo krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė, Danijos ambasados Lietuvoje diplomatinio korpuso Lietuvoje atstovai, Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Arvydas Pocius, Lietuvos karinių jūrų pajėgų vado pareigas laikinai einantis komandoras Artūras Stankaitis, kitų kariuomenės pajėgų, dalinių vadai, Biržų rajono savivaldybės delegacija, praneša Krašto apsaugos ministerija.

Ceremonijos metu, prieš iškilmingą Karinių jūrų pajėgų karių rikiuotę, buvo perskaitytas Karinių jūrų pajėgų vado įsakymas, kuriuo naujajam Lietuvos karinių pajėgų patruliniam laivui suteiktas „Aukštaičio“ vardas ir paskelbta laivo tarnybos pradžia. Pagal tradiciją kiekvienas laivas turi turėti savo krikštatėvius. Laivo P14 krikštamotė – Biržų rajono savivaldybės tarybos narė Irutė Varzienė atidengė laivo vardo lentą, vėliau Karinių jūrų pajėgų kapelionas Romualdas Ramašauskas pašventino laivą ir jo įgulą.

Po ceremonijos svečiams buvo pristatyti naujausi Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų patruliniai laivai:  P11 „Žemaitis“, P12 „Dzūkas“ ir P14 „Aukštaitis“.

Laivas P14 „Aukštaitis“ – jau trečias tokio tipo laivas, priklausantis Lietuvos karinėms jūrų pajėgoms. Jis vykdys patruliavimo jūroje, paieškos ir gelbėjimo bei kitas užduotis. Laivas P14 prieš perdavimą Lietuvos kariuomenei buvo remontuojamas doke Korsioro uoste Danijoje, kur buvo sumontuoti nauji pagrindiniai varikliai ir atlikta modernizacija. Visus šiuos darbus prižiūrėjo Lietuvos karinių pajėgų kariai.

Šių metų sausio 27 d. laivas P14 per oficialią ceremoniją Korsioro uoste buvo perduotas Lietuvai, o po kelių dienų, sausio 29-ąją, prisišvartavo Kruizinių ir karo laivų terminale Klaipėdoje.

Lietuvos ir Danijos sutartis dėl trijų daugiafunkcinių „Flyvefisken“/„Standart Flex 300“ klasės patrulinių laivų pardavimo Lietuvai buvo pasirašyta 2007 m. balandžio mėnesį. Pirmieji du laivai – P11 „Žemaitis“ ir P12 „Dzūkas“ – Lietuvai buvo perduoti 2008 m. gegužę  ir 2009 m. sausį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius