Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 25

Klaipėdoje kasmet išteisinama vis mažiau asmenų

Pernai Klaipėdos apygardos teismuose išteisinti 26 asmenys, tai yra trimis asmenimis mažiau nei per 2008 metus ir net 25 asmenimis mažiau nei 2007-aisiais, kai buvo išteisintas 51 kaltinamasis.
byla, teismas, teismo salė, posėdžių salė teisme,
Pernai Klaipėdoje išteisinti 26 asmenys. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Iš visų išteisintųjų pusė išteisinta pirmos instancijos teismuose, kita tiek, tai yra 13 asmenų, išteisinti apeliacine tvarka. Tarp išteisintųjų – vienas nepilnametis. Iš 26 išteisintų asmenų  penki įtariamieji buvo kaltinti sunkių ir labai sunkių nusikaltimų padarymu.

14 asmenų išteisinti kaip nepadarę veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių, 7 – neįrodžius jų dalyvavimo darant nusikalstamas veikas, o penkių asmenų atžvilgiu bylos nutrauktos dėl būtinosios ginties. Kitais pagrindais išteisintų asmenų praėjusias metais Klaipėdos apygardos teismuose nebuvo. 

„Kaip ir ankstesniais metais, pagrindinė asmenų išteisinimo priežastis lieka ta pati – skirtingas prokurorų ir teisėjų bylose surinktų įrodymų vertinimas“, – sakė už valstybinio kaltinimo organizavimą Klaipėdos apygardos prokuratūroje atsakingas apygardos vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Vytautas Jurkevičius. 

Prokuroro teigimu, kasmet gerėjantys valstybinio kaltinimo rezultatai rodo, jog prokurorai teisingai supranta baudžiamojo proceso paskirtį: ginant žmogaus ir piliečių teises bei laisves, visuomenės ir valstybės interesus išsamiai atskleisti nusikalstamas veikas ir tinkamai pritaikyti įstatymą, kad nusikalstamą veiką padaręs asmuo būtų teisingai nubaustas ir niekas nekaltas nebūtų nuteistas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius