Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 13

Klaipėdoje norima didinti viešosios tvarkos prižiūrėtojų skaičių

Mažesnį biudžetą planuojanti Klaipėdos valdžia turės susilaikyti nuo užmojų dukart padidinti viešosios tvarkos sergėtojų skaičių. Tačiau neatsisakoma ketinimų stiprinti kontrolę ir aktyviau bausti pažeidėjus.
Mieste norima didinti kontrolierių, prižiūrinčių automobilių statymo tvarką, skaičių.
Mieste norima didinti kontrolierių, prižiūrinčių automobilių statymo tvarką, skaičių. / "15min" nuotr.

Antradienį posėdžiavusi tarybos kolegija pritarė, kad būtų parengta Viešosios tvarkos programa artimiausiems trejiems metams, pagal kurią numatyta dukart padidinti Viešosios tvarkos skyriaus etatų skaičių ir imtis griežčiau tikrinti, kaip mieste laikomasi tvarkos ir drausmės. Programa biudžetui kainuotų apie 2 mln. Lt.

„Taryba yra patvirtinusi 13 taisyklių, tačiau prižiūrima, kaip laikomasi tik penkių iš jų. Jeigu bent šiek tiek sustiprėtume, surinktume ženkliai daugiau rinkliavos už automobilių statymą mieste, o ir kitas funkcijas galėtume geriau atlikti. Dabar tik vejamės terminus, šiuo metu specialistai tebedirba su protokolais, kurie surašyti rugpjūtį”, – tikino Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Šiuo metu skyriuje – 10 etatų. Vien iš baudų per metus surenkama beveik 1 mln. Lt. Padidinus etatų skaičių esą būtų surinkta ne mažiau kaip pusantro milijono. Skyriaus specialistai imtųsi griežčiau kontroliuoti, kaip laikomasi automobilių statymo kiemuose, išorinės reklamos skelbimo taisyklių, draudimo rūkyti viešose vietose.

Tačiau politikai suabejojo, ar kriziniam kitų metų miesto biudžetui šios programos įgyvendinimas netaps per sunkia našta, juolab kad nuo kitų metų lėšos iš baudų už greičio viršijimą, kurį fiksuoja mieste įrengti stacionarūs greičio matuokliai, nubyrės nebe į miesto, bet į valstybės kišenę.

„Savivaldybės dar kartą kartą buvo išdurtos”, – žodžių į vatą nevyniojo administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

Greičio matuoklių priežiūra kasmet miestui atsieina apie pusę milijono litų, tad sprendimas iš baudų surinktus pinigus sugrąžinti į biudžetą esąs neteisingas. Siekiant sumažinti skriaudą, politikai pasiūlė greičio matuoklių priežiūrą perduoti Vidaus reikalų ministerijai.

Ar pritarti naujai Viešosios tvarkos programai, turės apsispręsti savivaldybės taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius