Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 30

Klaipėdoje – pasitarimas dėl tarptautinės išminavimo operacijos

Antradienį ir trečiadienį Lietuvos karinių jūrų pajėgų štabe Klaipėdoje vyksta tarptautinės išminavimo jūroje operacijos „Open Spirit 2010“ planavimo konferencija.
Karo laivų flotilė.
Karo laivų flotilė. / KJP nuotr.

Konferencijoje dalyvaujantys atstovai iš Belgijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos ir Vokietijos aptaria pradinius tarptautinės operacijos planavimo klausimus.

Tarptautinė išminavimo operacija „Open Spirit 2010“ vyks rugpjūčio 27 – rugsėjo 8 dienomis Lietuvos teritorinės jūros ir išskirtinės ekonominės zonos vandenyse. Tai bus ir didžiausi šiais metais Lietuvos karinių jūrų pajėgų mokymai.

Pagrindiniai operacijos tikslai – sumažinti jūrinių minų ir kitų sprogstamųjų užtaisų, likusių nuo pasaulinių karų ir pokario laikotarpio, keliamą riziką Baltijos jūroje. Taip pat siekiama didinti laivų įgulų, štabo karininkų ir vadovybės įgūdžius, skatinti valstybių – dalyvių tarpusavio supratimą ir bendradarbiavimą. Operacijoje „Open Spirit 2010“ planuoja dalyvauti  kariniai laivai ir  narų komandos iš dešimties valstybių.

Pastarąjį kartą tokio masto tarptautinė išminavimo operacija Lietuvos teritoriniuose vandenyse ir išskirtinėje ekonominėje zonoje vyko 2008 metų gegužę. Tąkart vykusios operacijos MCOPLIT 08  metu karo laivai ištyrė apie 420 kv. km. vandenų dugno, rado ir nukenksmino dešimt sprogmenų, aptiko ir jūrlapiuose pažymėjo dviejų laivų skenduolių liekanas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius