-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 05

Klaipėdoje pastatyti dar 356 rūšiavimo konteineriai

Nuo lapkričio 28 dienos Klaipėdos mieste atsiras daugiau antrinių žaliavų surinkimo vietų – plastiko, stiklo ir popieriaus rūšiavimui bus pastatyti 356 nauji konteineriai.
Antrinių žaliavų konteineriai
Antrinių žaliavų konteineriai / KRS nuotr.

Šiuos konteinerius nupirko LR Aplinkos ministerija ir perdavė Klaipėdos miesto savivaldybei, o ši – atliekų tvarkymą ir rūšiavimą mieste administruojančiam UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centrui (KRATC). Konteinerius aptarnaus mieste dirbančios atliekų tvarkymo kompanijos.

Iki šiol mieste buvo apie 630 konteinerių antrinėms žaliavoms. Pasak aplinkosaugos specialistų, kartu su naujai pastatytais „varpeliais“ Klaipėdos miestui turimo kiekio pakaks, kad pirminio rūšiavimo sąlygos būtų tokios pat, kaip išsivysčiusiose Europos valstybėse.

Klaipėdos miesto savivaldybės Aplinkos kokybės skyrius yra paruošęs rūšiavimo konteinerių išdėstymo schemą. Klaipėdiečiai internete http://maps.klaipeda.lt/konteineriai/ gali pasižiūrėti, kur yra artimiausia antrinių žaliavų rūšiavimo vieta.

„Dabar gyventojams bus patogiau rūšiuoti atliekas. O kuo daugiau išrūšiuosime – tuo švaresnėje aplinkoje gyvensime ir nereikės milijoninių išlaidų naujų sąvartynų statybai“, - sakė Arvydas Piepalius, KRATC analitikas.

Septynių Klaipėdos apskrities savivaldybių valdoma KRATC yra atsakinga už regiono atliekų tvarkymo sistemos sukūrimą, vietinės rinkliavos administravimą Klaipėdos ir Neringos miestuose. Viena iš pagrindinių KRATC veiklos sričių šiuo metu – rūšiavimo infrastruktūros sukūrimas regione.

Papildomi antrinių žaliavų rūšiavimo konteineriai yra tik viena iš rūšiavimą skatinančių priemonių. 2012 metų pavasarį Klaipėdos apskrities gyventojams bus išdalinta 10000 kompostinių žaliųjų atliekų rūšiavimui. 2013 metais bus įrengtos didžiųjų atliekų priėmimo aikštelės, į kurias gyventojai galės atvežti nebereikalingus daiktus bei medžiagas. Taip pat 2013 metais Dumpių regioniame sąvartyne numatyta pastatyti modernius rūšiavimo įrenginius, kuriuose bus rūšiuojamos į sąvartyną atvežamos atliekos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius