-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 05 19

Klaipėdoje – poetiški filmai iš Berlyno

Klaipėdiečius ketvirtadienį pakvies Berlyno Literatūros dirbtuvių projektas – poezijos filmų festivalis. Šis renginys yra „Vokiečių kultūros dienos Klaipėdoje 2010“ dalis.
Berlyno poezijos filmų festivalis vyksta jau devynerius metus, ketvirtadienį dalis įspūdingiausių filmų bus parodyta klaipėdiečiams.
Berlyno poezijos filmų festivalis vyksta jau devynerius metus, ketvirtadienį dalis įspūdingiausių filmų bus parodyta klaipėdiečiams. / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Poezija

Pasak organizatorių, kinas ir poezija tarsi balti ir juodi zebro dryžiai, puikiai derantys kartu. Kas antrus metus „Zebra“ poezijos filmų festivalis pristato naujus trumpus filmus, kurių žanras yra kažkur tarp poezijos, kino ir naujųjų medijų.

Unikalūs kūriniai

Festivalyje, kurio lopšys yra Berlynas, susitinka, keičiasi idėjomis, patirtimi ne tik filmų kūrėjai, bet ir poetai. Šio poezijos filmų žanro auditorija nuolat auga, o festivalis jau tapo unikaliu ir svarbiu renginiu.

Pirmasis poezijos filmų festivalis Vokietijos sostinėj įvyko 2001 metais, tada gauta 610 filmų iš 35 šalių, 2004 – daugiau nei 800 filmų iš 57 šalių. Įrašai atkeliavo iš tolimiausių vietų: Indonezijos, Malaizijos, Gruzijos ir Irano. 2006 metais, nepaisant griežtesnių dalyvavimo sąlygų, priimta 600 filmų iš 51 valstybės.

Berlyno festivalio programos komisija sudaroma iš filmų, poezijos ir medijos sferų tarptautinių atstovų. Festivalio prizinis fondas siekia maždaug 10 000 eurų. 2008-aisiais vykusio ketvirtojo festivalio „Zebra“ nugalėtoju tapo Juan Delcán‘o (JAV) darbas „Numirėlis“, sukurtas pagal Bilio Colinso tekstą „Numiręs“ (The Dead). Berlyno Literatūros dirbtuvės šiuo metu ruošiasi penktajam festivaliui ir kviečia kūrėjus teikti įrašus naujam konkursui. Paskutinė pateikimo data – birželio 14 d.

Uostamiestyje viešės geriausi filmai

Klaipėdoje „Zebra“ poezijos filmų festivalio projektų vadovas Thomas Zandegiacomo Del Bel pristatys geriausių audiovizualinės poezijos filmų programą. Juose animacija, vaidyba ir viso pasaulio eksperimentiniai filmai persipina su Pablo Nerudos, Michael’io Ondaatje bei kitų kūrejų eilėmis.

Ketvirtadienį Klaipėdos dailės parodų rūmuose nemokamas renginys prasidės 18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius