Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 02

Klaipėdoje prasideda renginių ciklas „Šiltas šeimos mėnuo“

Nuo trečiadienio Klaipėdoje įvyks pirmasis susitikimų ciklo „Šiltas šeimos mėnuo“ renginys onkologinėmis ligomis sergančius vaikus auginančioms šeimoms.
Baimė
Skaudžią ligą išgyvenančios šeimos galės dalintis patirtimi. / Photos.com
Temos: 2 Mėnuo Onkologas

Renginio metu šeimos turės galimybę dalintis patirtimi, gauti naudingos informacijos ir kūrybiškai praleisti laiką.

„Šilto šeimos mėnesio“ renginius, finansuojamus ES struktūrinių fondų lėšomis, organizuoja Sveikatos apsaugos ministerija. Prasidėję Klaipėdoje, vėliau „Šilto šeimos mėnesio“ renginiai bus surengti kituose didžiuosiuose miestuose – gruodžio 10 d. Kaune, o gruodžio 17 d. Vilniuje.

„Siekiame, kad sergančius artimuosius turinčios šeimos, išgyvenančios sudėtingą laikotarpį, turėtų galimybę pasidalinti rūpesčiais, trumpam pamiršti kasdienybę ir įdomiai praleisti laiką kartu. Tikimės, kad Klaipėdos renginys paskatins ir kitų miestų gyventojus atvykti į šeimų susitikimus, kurie įkvėps dvasinės stiprybės“, – sakė Sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas.

Renginyje dalyvaujančioms šeimoms paskaitą-diskusiją ves psichologas Dima Kuniskis, kuris jau penkiolika metų padeda vėžiu sergančius ar jau išgijusius vaikus auginančioms šeimoms. Dalyviai turės galimybę ne tik pasiklausyti psichologo įžvalgų apie gyvenimą su sunkia liga, bet ir pasidalinti savo išgyvenimais, patirtimi.

„Sunkiai susirgus artimajam, šeimos nariai labai skirtingai išgyvena ligos laikotarpį. Vis dėlto nugalėti stresą, išsklaidyti susikaupusias abejones ir kitas neigiamas emocijas labiausiai padeda bendravimas, kitų dvasinis palaikymas“, – sakė psichologas.

Anot onkohematologinių ligonių bendrijos „Kraujas“ pirmininkės Dalios Bielskytės, dažnai pirminė šeimų reakcija susidūrus su liga būna užsisklendimas, atsiskyrimas nuo kitų.

„Tačiau pabandę atsiverti žmonės supranta, kad kartu lengviau susidoroti su skausmingais išgyvenimais. Tokie susitikimai veikia kaip savotiška psichoterapija“, – teigia D. Bielskytė, kuri renginyje dalinsis patirtimi apie nugalėtą sunkią ligą ir pasakos, kaip neprarasti optimizmo.

Jos teigimu, susitikimo metu sunkų laikotarpį išgyvenančios šeimos galės sužinoti, kur gali kreiptis profesionalios pagalbos – psichologinės, materialinės, medicininės.

Paskaitų suaugusiems metu mažieji bus užimami įdomiais žaidimais. O vėliau renginio dalyvių laukia linksmoji dalis – kūrybinės dirbtuvės su menininke Sigute Ach, kurių metu vaikai kartu su tėveliais sukurs tapybos darbus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius