-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 06 05

Klaipėdoje - prekybos alkoholiu pažeidimai

Klaipėdoje per du gegužės savaitgalius patikrinus, kaip uostamiesčio viešojo maitinimo įstaigos laikosis prekybos alkoholiniais gėrimais tvarkos, išaiškinta gausa pažeidimų.
Alkoholis
Klaipėdoje nustatyta gausybė prekybos alkoholiu pažeidimų. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Net 8 Klaipėdos naktiniuose klubuose, kavinėse ir baruose buvo nustatyti 23 Administracinių teisės pažeidimų ir Alkoholio kontrolės įstatymo pažeidimų atvejai. Pažeidėjams gresia iki 50 tūkst. litų baudos, kai kurios įmonės gali netekti licencijų, suteikiančių teisę prekiauti alkoholiniais gėrimais.

Daugiausia mokesčių įstatymų pažeidimų nustatyta viename Šilutės plente esančiame naktiniame klube – menamus klubo lankytojus (mokesčių inspektorius) čia pasitiko ir įėjimo mokestį be jokių kvitų priėmė du be darbo sutarčių dirbantys jaunuoliai, kvitas nebuvo išduotas ir už bare įsigytas prekes, kasoje rastas per 0,5 tūkst. litų neapskaitytų pinigų, netinkamai buvo vedama kasos apskaita.

„Patikrinimo metu minėtame klube taip pat rasta ir iš prekybos išimta alkoholinių gėrimų be įsigijimo dokumentų, kurie, įstaigos vadovo teigimu, buvo pirkti iš mažmeninės prekybos įmonių, o tai prieštarauja Alkoholio kontrolės įstatymo nuostatoms. Toks įstatymo pažeidimas įmonei užtraukia baudą iki 50 tūkst. litų. Apie šį pažeidimą bus informuota Klaipėdos m. savivaldybė, kurios specialistai spręs klausimą dėl licencijos verstis mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais galiojimo panaikinimo“, – sakė Klaipėdos AVMI viršininko pavaduotojas Virgilijus Beržanskis.

Panašūs nemalonumai gresia ir dar vienam Taikos pr. esančiam naktiniam klubui, kur taip pat rasta alkoholinių gėrimų be privalomų įsigijimo dokumentų, nustatyta ir kitų  – apskaitos taisyklių – pažeidimų.

Alkoholio kontrolės įstatymo nuostatų nesilaiko ir kai kurios kavinės bei barai. Nustatyta atvejų, kai alkoholiniai gėrimai parduoti išsinešimui, nors įmonėms išduotos licencijos suteikė teisę juos parduoti tik vartojimui vietoje. Vienoje Taikos pr. gatvėje esančioje kavinėje klientai nakties metu buvo aptarnaujami prekes paduodant pro duryse esantį langelį, viduje kavinė buvo saugoma įspūdingo dydžio šuns, tad mokesčių pareigūnai į vidų pateko tik pasitelkę policijos pareigūnus.

Pasak V.Beržanskio, Mokesčių inspekcija nuolat kontroliuoja, kaip Klaipėdos viešojo maitinimo įstaigos laikosi mokesčių įstatymų. Dažniausiai pasitaikantys pažeidimai – kasos kvito neišdavimas, neįtrauktų į apskaitą pinigų laikymas kasos operacijų atlikimo vietoje, kasos žurnalų pildymo pažeidimai. Klaipėdos AVMI primena, kad paskambinus pasitikėjimo telefonu 1882, galima ne tik sužinoti bei pasikonsultuoti įvairiais mokesčių klausimais, bet ir informuoti apie pastebėtus mokestinius pažeidimus.



 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius