Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 27 /14:36

Klaipėdoje prie Rusijos konsulato išsigąsta galimų provokacijų

Penktadienį prie Rusijos Federacijos generalinio konsulato Klaipėdoje sutrauktos gausesnės policijos pareigūnų pajėgos: baimintasi galimų provokacijų. Buvo gauta žinių, kad protesto akciją rengia prorusiškai nusiteikę klaipėdiečiai, kurie neva ketina išreikšti paramą Kremliui bei pasmerkti Turkiją, kuri numušė į jos oro erdvę iš Sirijos įskridusį Rusijos naikintuvą. Protestuotojai, palaikę skirtingas pozicijas, nesusitiko – prorusiškai nusiteikę piketuotojai pasirodė vėliau.
Prie Klaipėdos konsulato penktadienį suskubo piketuotojai, sužinoję apie galimas provokacijas.
Prie Klaipėdos konsulato penktadienį suskubo žmonės, sužinoję apie galimas provokacijas. / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

 

Aurimo Mockaus nuotr./Rusiją palaikantys piketuotojai plakatuose skelbė, kad „Rusija – pasaulio taikos garantas“.
Aurimo Mockaus nuotr./Rusiją palaikantys piketuotojai plakatuose skelbė, kad „Rusija – pasaulio taikos garantas“.

Apie 11 val. prie konsulato jau budėjo septyni policijos pareigūnai. Jie 15min.lt tikino gavę žinių apie galimas protesto akcijas, tačiau, kas jų rengėjas – neatskleidė. 

Netrukus prie konsulato pasirodė keli vietos politikai ir visuomenininkai su trispalvėmis ir plakatais, palaikančiais Ukrainą ir Gruziją. „Mes už NATO“, „Šalin rankas nuo Ukrainos“ – skelbė plakatai. 

VIDEO: Protestas prie Rusijos konsulato Klaipėdoje

Vienas iš akcijos dalyvių Michailas Denisenko tikino internetu gavęs informaciją, kad prie konsulato – galima provokacija. Teigta, kad čia penktadienio vidudienį rinksis keli teisėsaugai jau žinomi save visuomenininkais vadinantys asmenys. Gauta žinių, kad čia planuojama išreikšti solidarumą su Rusija ir palaikyti ją konflikte su Turkija. 

„Kai gavome žinių apie galimą protesto akciją – negalėjome tylėti, susirinkome čia parodyti, kad yra ir kita pusė, kad yra palaikančių NATO narę“, – aiškino klaipėdietis Aurimas Mockus.

„Mes palaikome savo sąjungininkus NATO organizacijoje. Nenorime jokio karo, siekiame, kad būtų taika regione, kad baigtųsi nuolatinės pastangos kiršinti valstybes, destabilizuoti situaciją“, – teigė buvęs tarybos narys Vytautas Lupeika. 

VIDEO: Piketuotojai prie konsulato

Pasižiūrėti akcijos atėjo ir keli konsulato darbuotojai. Jie tikino žinoję iš anksto apie planuojamą akciją, tačiau kokios tos žinios – nedetalizavo.

Papildyta 14.36 val. Po 12 val. prie Rusijos konsulato pasirodė ir keli žemaičių patriotais save vadinantys visuomenininkai. Jie tikino visos Žemaitijos vardu palaikantys Rusijos poziciją.

„Atsitiktinai važiavau pro šalį, kai pamačiau juos. Pikta, kai jie kalba visų mūsų, žemaičių, vardu. Jei jie nori nusilenkti Rusijai – tebūnie. Bet kam tą Žemaitijos vėliavą pasiimti? Tegu kalba už save, ne už visus“, – teigė klaipėdietis Aurimas Mockus.

Protestuotojai turėjo atsinešę Žemaitijos ir Rusijos vėliavas. Plakatuose skelbė, kad lietuviai, žemaičiai, lenkai, baltarusiai ir rusai – vieno kraujo, buvo atsiprašoma Rusijos „už mūsų kvailus politikus“. Taip pat skelbta, kad „Rusija – pasaulio taikos garantas!“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius