Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 12

Klaipėdos meras – Vytautas Grubliauskas

Antradienį į pirmąjį posėdį susirinko naujoji Klaipėdos savivaldybės taryba. Jos nariai balsų dauguma išrinko uostamiestį ateinančius ketverius metus valdysiantį merą.
Klaipėdos meru išrinktas „džiazmenas" Vytautas Grubliauskas-Kongas.
Klaipėdos meru išrinktas „džiazmenas" Vytautas Grubliauskas-Kongas. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Posėdis prasidėjo tarybos narių priesaika, kuri buvo skaitoma pirmą kartą istorijoje. „Aš (vardas,pavardė) prisiekiu gerbti ir vykdyti LR Konstituciją ir įstatymus, sąžiningai atlikti visas savivaldybės tarybos nario pareigas ir susilaikyti nuo veiksmų, pažeidžiančių gyventojų teises ir viešuosius interesus. Te padeda man dievas“, – skaitydami prisiekė Tarybos nariai. Buvo galima priesaiką skaityti be paskutinio sakinio. Pirmasis priesaiką davė Arūnas Barbšys, paskutinis – Mindaugas Žilys.

Po priesaikos taryba ėmėsi kitų svarbių klausimų. Po pertraukėlės pasisakė vienintelis kandidatas į merus Vytautas Grubliauskas, kurį iškėlė Liberalų sąjūdis. Šį politiką parėmė penkios partijos: Rusų sąjunga, Liberalų ir centro sąjunga, Liberalų sąjūdis, partija Tvarka ir teisingumas ir Darbo partija.

Kultūros magistro išsilavinimą turintis V.Grubliauskas savo kalboje akcentavo senamiesčio tvarkymo, sveikatos reformos ir švietimo gerinimo prioritetus, iškėlė Klaipėdos, kaip neužšąlančio kultūros uosto viziją. Kandidatas pabrėžė, jog miesto gyventojams reikalinga elektroninės Klaipėdos sistema: visiems prieinamas interneto ryšys atvirose erdvėse, el. pašto dėžutės bei el. parašas. V.Grubliauskas sulaukė politikų klausimų, susijusių su aplinkosauga, komunaliniu ūkiu ir infrastruktūra Taikos prospekte.

Merą tarybos nariai rinko biuletenyje pažymėdami vieną iš variantų – už arba prieš. Už Vytautą Grubliauską balsavo 21, prieš – 10 tarybos narių.  Po rinkimų naujasis miesto meras pirmiausia ketina apsilankyti senamiestyje, apžiūrėti statomą Dramos teatrą, įvertinti Klaipėdos sporto bazių būklę ir, žinoma, statomą pramogų ir sporto „Švyturio“ areną.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius