-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 27

Klaipėdoje stringa cemento logistikos terminalo statybos

Pasaulinio koncerno „Heidelbergcement“ įmonės „Heidelbergcement Klaipėda“ cemento logistikos terminalo Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) reikalai ėmė strigti dėl visuomenės sveikatos centro reikalavimų, ketvirtadienį rašo „Verslo žinios“.
Temos: 2 Logistika Statybos

Klaipėdos LEZ vadovybė tikisi, kad „mažos kliūtys“ bus įveiktos ir jos neatbaidys investuotojų, su kuriais sutartis pasirašyta dar pernai vasarą.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centras (KVSC) konstatavo, kad vieta planuojamam cemento terminalui parinkta pernelyg arti Rimkų gyvenvietės – vos 80 metrų atstumas iki artimiausių namų.

„Dirbame pagal visas procedūras. Mums atrodė, kad yra per arti gyventojų ir neatitinka LEZ detaliojo plano sprendinių, bet vyksta derinimas kitame sklype“, – sakė KVSC Visuomenės sveikatos saugos skyriaus vedėja Rita Kubilienė.

Ji pabrėžia, kad bus privalu atlikti ir poveikio visuomenės sveikatai vertinimą.

Bendrovės „Heidelbergcement Klaipėda“ generalinis direktorius Povilas Bradulskis susidariusios padėties išsamiau kol kas nekomentuoja.

„Dabar iš principo reikia keisti priimtus sprendimus, net ir sklypą. Sutarties realizavimas yra pristabdytas, ieškoma naujų sprendimų“, – sakė Klaipėdos LEZ valdymo bendrovės valdybos pirmininkas Povilas Vasiliauskas.

2010 metų liepą pranešta, kad „Heidelbergcement“ įmonė „Heidelberg Klaipėda“ į logistikos terminalą Klaipėdos LEZ investuos iki 10 mln. litų.

„Heidelbergcement Klaipėda“ per naująjį terminalą planuoja importuoti į Lietuvą cementą. Terminalo veiklos apimtys, planuojama, sieks apie 50–70 tūkst. tonų per metus, bendrovė Klaipėdoje sukurs 15–20 naujų darbo vietų.

„Heidelbergcement“ yra antrasis pagal dydį cemento tiekėjas Lietuvoje ir didžiausias jo importuotojas. Iki šiol bendrovė transportavo savo gaminius iš terminalo Kaune. Pastačius naująjį terminalą Klaipėdoje, Lietuvoje veiks dvi „Heidelbergcement“ įmonės – Kaune ir Klaipėdoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius