Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 29

Klaipėdoje sutikta 15 istorinių laivų flotilė

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai ketvirtadienio vakarą stebėjo įspūdingą reginį – į uostą įplaukė 15 tradicinių istorinių laivų. Penktą kartą organizuojamas „Dangės flotile“ vadinamas renginys yra vienas pagrindinių Jūros šventės akcentų.
Klaipėdoje sutikta 15 istorinių laivų flotilė
Klaipėdoje sutikta 15 istorinių laivų flotilė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Oficialios Jūros šventės pradžios išvakarėse Klaipėdoje pakeltas Pilies tiltas – į uostamiestį įplaukė tradicinių laivų flotilė.

Šiemet joje išsirikiavo net 15-a laivų, surengtos įspūdingos teatralizuotos jų sutiktuvės. Su istoriniais laivais klaipėdiečiai ir miesto svečiai galės susipažinti net keturias dienas.

Vyks Danės upėje ir teatralizuoti laivų paradai. Tiesa, tik dvi dienas – penktadienį nuo 19 val. iš šeštadienį nuo 18 val. Pasirodymai vyks tarp Biržos ir Pilies tiltų.

Jūros šventės organizatoriai lantytojams pristato ir Kuršių marių žvejų valtis, tai – kurėnai, venterinės valtys, archaiški luotai, grėsmingi vikingų laivai, senovinės jachtos iš Lietuvos ir kitų valstybių.

Pagrindinė penktosios „Dangės flotilės“ tema, organizatorių teigimu, yra vikingai – pasaulį drebinę narsūs X-XIII amžiaus jūrininkai. Bus akcentuojami ir jų santykiai su karingomis baltų gentimis – kuršiais, jotvingiais.

Prie Buriuotojų krantinės (šalia Biržos tilto), kur švartuosis Dangės flotilė, šeštadienį veiks vikingų stovykla ir kūrybinės dirbtuvės „Kuršiai ir vikingai – istoriniai draugai ar priešai?“.

Stovykloje įsikurė kuršių gyvensenos, buities ir karybos klubas „Pilsots“, istorinės rekonstrukcijos klubai „Jotva“ bei „Leitgiris“, vikingų rekonstrukcijos klubas „Walhalla“ iš Lenkijos. Baltarusių istorinės rekonstrukcijos klubas įrengė ekspoziciją po atviru dangumi ir demonstruos, kaip tradiciniais metodais buvo statomi senoviniai laivai.

Šventės metu laivuose lankytojus priims ne tik laivų įgulos. Penktadienį (29 d.) ir šeštadienį (30 d.) nuo 11 iki 15 val. Jūrų muziejaus edukatoriai bei savanoriai kvies dalyvauti edukaciniame išlikimo žaidime „Nuo denio ant denio“, kurio dalyviai aplankys visus flotilės laivus ir susipažins su jais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius