Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2016 12 03

Klaipėdoje sužibo tikra Kalėdų eglė

Niekas nepakeis tikros, dailiai nuaugusios eglės, – įsitikino į Teatro aikštę susirinkę klaipėdiečiai. Šeštadienio vakarą uostamiestyje įžiebta pagrindinė miesto eglė.
Klaipėdoje įžiebta Kalėdų eglė
Klaipėdoje įžiebta Kalėdų eglė / Mindaugo Petrausko nuotr.

Šventės organizatoriai kelias savaites ieškojo tinkamos žaliaskarės. Tokią rado ne kur miške, o pačiame mieste. Raseinių gatvės kieme jau 30 metų augo tėvo Ramučio Petruškevičiaus ir dukters Aurelijos pasodinta eglė.

Ši eglė kaip mat pakerėjo šventės organizatorius. Praėjusią savaitę ji atgabenta į Teatro aikštę.

Šalia Klaipėdos dramos teatro pastatyta eglė nepapuošta ryškiaspalviais papuošimais: burbulais, angelais ar kitokiomis įmantrybėmis.

„Mūsų vis klausia, kaip bus puošiama eglė, ar bus kabinami burbulai. Atsakome, kad vienas didžiulis burbulas jau stovi Teatro aikštėje, kitų nereikia“, – prieš šventę intrigavo apie Jacqueso Rivalio meninę akcentą kalbėdama kalėdinių renginių programos Klaipėdoje vadovė Dalia Grikšaitė.

Andriaus Pelakausko nuotr./Klaipėda jau pasipuošusi Kalėdoms
Andriaus Pelakausko nuotr./Klaipėda jau pasipuošusi Kalėdoms

Lietuvos kultūros sostine kitąmet tapsianti Klaipėda ėmė lygiuotis į Europos didmiesčius, kur tradiciškai puošiamos ne karkasinės eglės, o natūralios.

Didžiausią puošmeną kūrė žybsinčios girliandos ir žiemos pasaką primenantis prancūzų menininko J.Rivalio kūrinys „I Love Klaipėda“. Kelias dienas uostamiestyje plušęs kūrėjas Taravos Anikės skulptūrą pavertė sniego princese. Klaipėdos simboliu vadinamą skulptūrą uždengė kupolas, kuriame visada siaučia pūga. Šis meno kūrinys primena vaikystėje turėtus stiklo burbulus, kuriuos papurčius ima „snigti“.

Šventinį vakarą, sužibus visiems Teatro aikštės akcentams, nušvito ir Atgimimo aikštėje įkurdinta 20 metrų aukščio karkasinė eglutė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius