Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 06

Klaipėdoje tariamasi dėl nedidelių oro uostų plėtros galimybių

Pirmadienį Klaipėdoje prasideda tarptautinio projekto „South Baltic Global Access“, skirto regioninių oro uostų vystymui, partnerių susirinkimas.
Palangos oro uostas.
Palangos oro uostas / 15min.lt nuotr.

Šis Europos Sąjungos Pietų Baltijos Bendradarbiavimo per sieną programos 2007–2013 metams (South Baltic Cross-border Co-operation Programme 2007–2013) finansuojamas projektas skirtas nedidelių oro uostų, esančių pietinėje Baltijos jūros regiono dalyje, plėtrai.

Jame dalyvauja Rostoko (Vokietija), Bornholmo (Švedija), Smalando (Švedija), Šcecino (Lenkija) oro uostai, regioninės Smalando ir Bornholmo turizmo vystymo asociacijos, Rostoko verslo ir technologijų vystymo įstaiga. Lietuvai šiame projekte atstovauja Tarptautinis Palangos oro uostas ir Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras.

Pagrindinis projekto tikslas – paskatinti mažųjų oro uostų plėtrą,  pritraukti į juos naujas skrydžių kryptis ir padidinti keleivių srautus. Projekto metu partneriai oro uostai atliks keleivių srautų analizę, atsižvelgiant į regioninius ypatumus bus sukurta marketingo strategija. Nemažai pastangų bus skiriama ir viso Klaipėdos regiono, kaip patrauklios turizmui krypties reklamai.

Pasak projekto konsultanto Olafo Zeike, atstovaujančio UNICONSULT įmonę, sėkminga nedidelių regioninių oro uostų veikla yra labai susijusi ne tik su palankiomis oro uostų paslaugų kainomis, bet didžia dalimi priklauso nuo sėkmingo oro uostų bendradarbiavimo su vietos turizmo organizacijomis ir savivaldybėmis. Tikimasi, jog Palangos oro uostas pasinaudodamas tarptautine projektų partnerių patirtimi galės išlaikyti esamas skrydžių kryptis ir sėkmingiau konkuruoti pritraukiant naujas avialinijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius