Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 17

Klaipėdos apskrityje sergančiųjų gripu – šimtais

Antrąją sausio savaitę Klaipėdos apskrityje sergamumas peršalimo ligomis dar labiau padidėjo.
Medikai teigia, kad priemonės, kaip saugotis ligų, yra tos pačios ir veiksmingos – reikia dažnai plautis rankas, vengti kontakto su ligoniais, nesilankyti masinio susibūrimo vietose, valyti ir vėdinti patalpas.
Gripas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos centro duomenimis, gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis palyginus su sausio 3-9 dienomis padidėjo nuo 66,9 iki 80,6 atvejų 10 tūkst. gyventojų. Gripu susirgo 525 asmenys, iš jų 244 vaikai.

Vaikų iki 17 metų amžiaus sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis sudarė 62,9 proc. Didžiausias sergamumas buvo registruojamas Klaipėdos mieste, mažiausias –  Palangoje.

Klaipėdos apskrityje praėjusiąją savaitę sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis buvo didesnis už praėjusių metų to paties laikotarpio sergamumo rodiklį, kuris siekė 30,4 atvejų 10 tūkst. gyventojų.

Per šių metų 2-ąją savaitę dėl gripo sunkios ligos eigos į Klaipėdos ligoninių priėmimo skyrių kreipėsi 77 žmonės. Iš viso buvo hospitalizuotas 51 žmogus, ių jų – 27 vaikai iki 17 metų amžiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius