Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 30

Klaipėdos autobusuose – dar viena naujovė

Klaipėdoje rugsėjo 1-ąją viešajame transporte keleivių laukia dar naujovių: už kelionę bus galima atsiskaityti ir kartiniu elektroniniu bilietu.
„Klaipėdos keleivinio transporto“ veidas - sprinterė Lina Grinčikaitė.
„Klaipėdos keleivinio transporto“ veidas – sprinterė Lina Grinčikaitė. / A.Kripaitės/15min.lt nuotr.

Keleiviai nuo šiol įlipę į autobusą elektroninį bilietą turės priglausti prie elektroninio žymeklio. Specialus signalas praneš, ar bilietas papildytas, ar ne. Jei bilietas papildytas – komposteris supypsės, o ekrane pasirodys informacija, kiek jis galioja.

Jei bilietas nesupypsės, keleivis turės išlipti arba nusipirkti vienkartinį bilietą.

Elektroninė kortelė kainuoja 8 Lt ir galioja 3 metus.

Kortelėje vienu metu gali būti ir terminuotasis, ir kartiniai bilietai. Pavyzdžiui, įvertinęs savo kelionių poreikį, keleivis gali įsigyti ir darbo dienų terminuotąjį bilietą – ir kartinius važinėti savaitgaliais. Elektroninis komposteris tokiu atveju darbo dienomis nuskaitys terminuotąjį, poilsio dienomis – kartinį bilietą.

Mažiausias kartinių bilietų papildymo skaičius – 10 vienetų; didžiausias – 100 vienetų. Vienu metu kortelėje gali būti tik vienos rūšies kartiniai bilietai; kitos rūšies kartinius keleivis gali įsigyti tik išnaudojęs esamus kartinius. Papildant pirkėjas nurodo kartinių bilietų rūšį ir kiekį.

Kontrolieriui kontrolės metu privaloma pateikti kortelę su galiojančiu terminuotuoju bilietu arba su pažymėtu kartiniu bilietu. Jeigu bilietas lengvatinis – ir dokumentą, suteikiantį teisę į transporto lengvatą.

Kaip pasakojo įmonės „Klaipėdos keleivinis transportas“ vadovas Gintaras Neniškis, porą savaičių bus skirta keleiviams priprasti prie naujos tvarkos. Anot jo, įvedus naują tvarką, kai keleiviai į autobusą lipa tik pro priekines duris, sumažėjo vadinamųjų zuikių. „Tačiau pastebėjome, kad dabar dažniausi zuikiai – keliaujantys nepapildytais elektroniniais bilietais“, – sakė G.Neniškis.

Šiuo metu Klaipėdoje elektroniniais bilietais naudojasi apie 40 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius