Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 26

Klaipėdos benamiai užsipuolė ispanus

Pirmadienį Klaipėdos senamiestyje užpulta grupelė ispanų turistų.
Po  ispanų turistų užpuolimo du iš tie patys valkatos persikėlė iš vieno skvero į kitą.
Po ispanų turistų užpuolimo du valkatos persikėlė iš vieno skvero į kitą. / L.Pakalkaitės nuotr.

Incidentas nutiko apie 13.10 val. prie džiazo restorano „Kurpiai“. Mėsininkų ir Kurpių gatvių sankryžą kaskart kerta turistų grupės. Pro šią vietą gidai vedė ir pirmadienį kruiziniu laivu „Empress“ atplaukusius turistus iš Ispanijos. Vienas ispanų buvo užpultas iš nugaros, parverstas ant žemės, užpuolikai jam kažkokiu daiktu praskėlė galvą ir atėmė vaizdo kamerą.

Tai, anot liudininkų, padarė aplinkui nuolat besibūriuojantys benamiai.

Prieš tai vienam iš grupės Ispanijos turistų valkataujantys asmenys kitame senamiesčio skvere trenkė per nugarą meškere, nes turistas jiems nedavė užsirūkyti. Tuo pat metu Klaipėdos Teatro aikštėje valkataujantys asmenys iškeikė turistams grojančius muzikantus.

Turistams būtinąją pagalbą suteikė medikai, atvykę greitosios pagalbos automobiliu.

Klaipėdos gidai ir senamiesčio kavinių savininkai nuolat skundžiasi senamiesčio centre besirenkančių valkataujančių asmenų chuliganišku elgesiu, bet Klaipėdos policija nekreipia į tai dėmesio ir aiškina, kad jiems trūksta darbuotojų.

„Tie žmonės jaučiasi nebaudžiami. Nuolat vaikščioja girti. Kreipėmės į pareigūnus, tačiau šie pareiškė, kad pareiškimą turi rašyti nukentėjusieji, kitaip tyrimo negali pradėti“, – teigė turizmo agentūros „Klaipėdos mėja“ vadovė Liudovika Pakalkaitė.

Klaipėdos tarybos narys Naglis Puteikis po šio incidento išsiuntė raštą merui, siūlydamas kuo skubiau organizuoti savivaldybės kolegijos susitikimą su Klaipėdos policijos vadovais.

Tai jau ne pirmas atvejis, kai uostamiestyje užsipuolami turistai. Prieš kelerius metus imta garsiai kalbėti, kad išmaldos prašantys bėdžiai įkyriai prilimpa prie turistų, garsiai keikiasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius