Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 03

Klaipėdos biudžeto pinigai – prezervatyvams

Klaipėdos miesto savivaldybė šiemet už 16,5 tūkst. litų pirks prezervatyvų ir dalys juos prostitutėms, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.
Prostitucija
Prostitucija / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Pasak J.Asadauskienės, KPLC prostitutėms dalys prezervatyvus ir lubrikantus.

„Tokią paslaugą perkame kasmet nuo 2005 metų. Ji skirta komercinio sekso paslaugų teikėjoms. Konkursą laimėjusi organizacija atlieka šviečiamąjį darbą, sudaro galimybę parsidavinėjančioms moterims kartą per metus pasitikrinti dėl ŽIV, joms teikiamos gydytojo venerologo konsultacijos. Prireikus perkama ir vaistų. Klaipėda pirmauja Lietuvoje pagal užsikrėtusiųjų ŽIV skaičių, tad skirdami lėšų ligos plitimo prevencijai stengiamės apsaugoti visuomenę nuo epidemijos“, – sakė uostamiesčio savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja J.Asadauskienė.

Pasak jos, paskelbus viešojo pirkimo konkursą jo laimėtojas Klaipėdos priklausomybės ligų centras (KPLC) šįmet pasiūlė mažesnę kainą. Vienas prezervatyvas tekainuoja 14 centų.

KPLC darbuotoja Snieguolė Gelžinytė sakė, kad prostitutėms tokia parama labai reikalinga.

„Profilaktinis pasitikrinimas dėl ŽIV ir lytiškai plintančių ligų šiuo metu yra mokamas. Tačiau pas mus ateinančios moterys dėl suprantamų priežasčių nenori kreiptis į poliklinikas, juolab už tyrimus mokėti pinigų. Mūsų centre jos tai gali atlikti anonimiškai ir nemokamai“, – aiškino S.Gelžinytė.

Ji pasakojo, kad į KPLC ateina net tos moterys, kurios anksčiau visai nesilankydavo sveikatos priežiūros įstaigose. Nemokamų prezervatyvų kai kurios jų ateina kasdien, kitos rečiau. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius