Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 04

Klaipėdos gatves užplūs dviratininkai

Sekmadienį uostamiesčio centrinėse gatvėse karaliaus dviratininkai. Vyks dviračių sporto čempionų Gintauto ir Mindaugo Umarų maratonas, o Pasaulinės aplinkosaugos dienos proga bus surengta dviratininkų demonstracija.
M.Umaras nuolat dalyvauja uostamiestyje rengiamuose dviračių žygiuose.
M.Umaras nuolat dalyvauja uostamiestyje rengiamuose dviračių žygiuose. / D.Grikšaitės nuotr.
Temos: 2 Dviratis Klaipėda

Šios demonstracijos šūkis: „Aš – už dviratį ir švarų orą“, o renginys 11 val. prasidės prie Klaipėdos savivaldybės. Ratuota demonstrantų kolona kartu apvažiuos pirmąjį maratono ratą (7,3 km) ir tuomet trasoje užvirs lenktynės.

Nors dviratininkų demonstracijos atstovai nesivaržys dėl greičio ar ištvermės rodiklių, įdomiausių, originaliausių, šmaikščiausių ar tiesiog iš minios išsiskiriančių demonstrantų lauks savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus įsteigti prizai. Jau žinoma, jog demonstracijoje bus galima išvysti tikrai neįprastų, dirbtuvėse sukonstruotų dviračių.

Rinks ištvermingiausius


Pasak vienos iš dviračių maratono organizatorių Dalios Grikšaitės-Letukienės, iš anksto į renginį užsiregistravo apie 150 dviratininkų. Nespėjusieji to padaryti maratono dalyviais jau nuo 9 val. ryto galės tapti starto vietoje, prie savivaldybės. Starto mokestis sieks 30 Lt, jaunesniems kaip 18 metų – 20 Lt.

Maratono distancija profesionalams sieks 65,7 km, o mažesnio pajėgumo sportininkams ir mėgėjams bus skirta trumpesnė, 29,2 km trasa.
„Atvykti reikia su dviračiu ir turėti šalmą, nepilnamečiai turi būti lydimi tėvų, nes tai rimtos varžybos, susijusios su saugumu. Lenktynėse laukiami dalyviai, gimę 1995 metais ir anksčiau“, – sakė D.Grikšaitė.

Pirmąkart rengiamų dviratininkų ištvermės varžybų maratono distancija profesionalams sieks 65,7 km, jiems teks apsukti devynis ratus numatytu maršrutu. Mažesnio pajėgumo sportininkams ir mėgėjams bus galimybė išbandyti save trumpesnėje, 29,2 km trasoje. Maratone turėtų dalyvauti ir gerai žinomi sportininkai, startuoti ketina ir broliai Umarai. Jie įsteigė apie 10 tūkst. Lt siekiantį prizinį fondą.

D.Grikšaitė ragino vairuotojus nepykti dėl miesto centre kilsiančių keblumų. Maratonas vyks
viena važiuojamosios dalies puse – Naujojo Sodo, Naujojo Uosto, Dariaus ir Girėno, Herkaus Manto gatvėmis, Šiaurės prospektu ir visa Liepų gatve nuo Trilapio gatvės. „Tegul vairuotojai sėda ant dviračio, bus patogiausia“, – šyptelėjo viena iš maratono organizatorių.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius