Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 28

Klaipėdos gatvėse – dviratininkų maratonas

Pirmąkart Klaipėdoje autotransportas dviratininkams užleidžia net 7,3 km ilgio trasą miesto gatvėmis.
M.Umaras nuolat dalyvauja uostamiestyje rengiamuose dviračių žygiuose.
M.Umaras nuolat dalyvauja uostamiestyje rengiamuose dviračių žygiuose. / D.Grikšaitės nuotr.
Temos: 2 Dviratis Klaipėda

Birželio 6-ąją uostamiestyje rengiamo  Gintauto ir Mindaugo Umarų dviračių maratono dalyviai važiuos Naujojoje Sodo g., Naujojo Uosto g., S. Dariaus ir S. Girėno g., H. Manto g., P. Lideikio g., Šiaurės pr., Liepų g. suformuotu ratu, dviratininkams atiduodama pusė kelio pločio, dvi eismo juostos, o starto ir finišo zonoje– transportui „uždaroma“ dalis Liepų gatvės tarp H.Manto ir Trilapio gatvių.

„Mūsų idėja, kad Klaipėdoje rengiamas dviračių maratonas taptų viso miesto švente, kad kuo daugiau žmonių pamatytų dviračių lenktynių azartą bei grožį, tampa realybe. Mes tuo labai džiaugiamės ir dėkojame Klaipėdos miesto savivaldybei už drąsų sprendimą bent porai valandų atiduoti miesto gatves dviratininkams“,- sako vienas iš Klaipėdos dviračių maratono iniciatorių, dukart olimpinis čempionas Gintautas Umaras. 

Maratono organizatoriai įdėjo daug pastangų, kad maratono dalyviams būtų sukurtos kuo saugesnės važiavimo sąlygos. Eismas gatvėmis, kuriomis važiuos maratono dalyviai, birželio 6-ąją bus pertvarkytas pagal specialią Klaipėdos VPK Kelių policijos biuro parengtą schemą. Dviratininkams skirta trasa (dvi eismo juostos) bus atribota skiriamaisiais ženklais, automobilininkams paliktose N. Sodo, N. Uosto, S. Dariaus ir S. Girėno, H. Manto, P. Lideikio, Liepų gatvių bei Šiaurės pr. dalyse bus organizuotas dvipusis eismas, gatvėse prie sankryžų ir šalutinių įvažiavimų eismą reguliuos gausios policijos pareigūnų pajėgos. 

Registracija į pirmąkart uostamiestyje rengiamą Dviračių maratoną įsibėgėja. Dalyvių paraiškų sulaukta beveik iš visų regiono centrų, į renginį laukiama atvykstant dviratininkų ir iš didžiųjų Lietuvos miestų. Savo žodį varžytis trasoje kartu su visais maratono dalyviais patvirtino ir renginio  iniciatoriai – tituluoti Lietuvos dviratininkai Gintautas ir Mindaugas Umarai.

Lenktyniauti  Klaipėdos dviračių maratono trasoje rengiasi ir kiti žymiausi praeities plento ir treko asai – olimpinis čempionas Artūras Kasputis, pasaulio čempionatų prizininkai Jonas Romanovas, Remigijus Lupeikis ir Vasilijus Špundovas, daugelio tarptautinių lenktynių nugalėtojai Arūnas Čepelė, Saulius Šarkauskas, Algirdas Vaitkus, Algirdas Mockus, Vladimiras Vaščiula, Edmundas Peseckis ir kiti žymūs dviratininkai. Dviračių maratono organizatoriai ragina dalyvius paskubėti registruotis iš anksto, nes renginio dieną registracijos mokestis didės, taip pat gali kilti keblumų dėl procedūrų paskutinę minutę. Beje, tik iš anksto užsiregistravusieji bus aprūpinti specialiu starto rinkiniu: kartu su numeriais bus apdovanoti  ZEFAL gertuvėmis su S.I.S. energetiniu gėrimu. 

Dar viena svarbi naujiena – organizatoriai, įvertinę kituose šalies miestuose vykusių maratonų patirtį, atsisakė nuostatos imti piniginį užstatą už elektroninius daviklius, fiksuosiančius kiekvieno sportininko laiką. Tikimės visų dalyvių geranoriškumo ir sąžiningumo.
Na, o tiems, kas neturi ambicijų siekti greičio ar ištvermės rezultatų, organizatoriai siūlo tapti Visuotinės dviračių demonstracijos dalyviais ir kartu su maratono dalyviais apvažiuoti pirmąjį trasos ratą. Taiki dviratininkų demonstracija dedikuojama Pasaulinei aplinkos apsaugos dienai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius