-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 04 23

Klaipėdos jaunimui stinga erdvės ir veiklos

Tarptautinės jaunimo solidarumo dienos išvakarėse meras Rimantas Taraškevičius išklausė Klaipėdos miesto jaunimo organizacijų lyderius. Šie miesto vadovui išsakė ne tik padėkas, bet ir problemas.
Miesto meras penktadienį susitiko su būriu jaunimo.
Miesto meras penktadienį susitiko su būriu jaunimo. / Savivaldybės nuotr.

Moksleiviai skundėsi, kad mieste nepakankamai rūpinamasi 16-17 metų jaunuolių užimtumu vasaros sezono metu. Esą dienos stovyklos trunka vos kelias valandas ar yra savaitės trukmės, o ką veikti vėliau – neaišku.

Meras pripažino, kad tai rimta problema, tačiau ją bent iš dalies išsprendė neseniai duris atvėręs „Atviros erdvės“ jaunimo centras, kuriame nemokamai praleisti laisvalaikį gali visi norintys. Tačiau jaunuoliai viliasi, kad ilgainiui įvairiose miesto vietose atsiras dar bent keli tokie centrai.
Aukštųjų mokyklų studentų sąjungų atstovai tikino jau ne vienerius metus esą priversti vargti, nes miesto įmonės nenori priimti jaunuolių praktikai atlikti.

„Visada esate laukiami pas mus. Savivaldybėje kasmet praktikuojasi tikrai nemažai studentų. Tačiau problemą mes galėtume išspręsti ir visi kartu susitikę su Klaipėdos pramonės, prekybos ir amatų rūmų, Pramonininkų asociacijos vadovais. Jie tikrai nepasakys „ne“, – iniciatyvos pažadėjo imtis R.Taraškevičius.

Jis pasiūlė jaunimui šį klausimą pateikti apsvarstyti Trišalei tarybai.

Klaipėdos universiteto studentai išsakė priekaištų ir dėl to, kad mieste per mažai specialių stovų dviračiams laikyti. Jaunuoliai dėl to priversti dviračius palikti namie ir į paskaitas riedėti autobusais.

Tarptautinė jaunimo solidarumo diena minima balandžio 24 dieną. Ji skirta atkreipti valstybės, visuomenės ir žiniasklaidos dėmesį į jaunimo problemas. Šią dieną jaunimo, visuomeninės organizacijos siekia kovoti už jaunimo teises, jo užimtumo, socialinių problemų sprendimą, kūrybiškumo skatinimą,
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius