Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 05

Klaipėdos jūriniam slėniui - daugiau kaip 240 mln. litų investicijų

Klaipėdos jūriniam slėniui numatoma skirti per 240 mln. litų investicijų, trečiadienį rašo „Lietuvos žinios“.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Lietuvoje kuriamų integruotų mokslo, studijų ir verslo centrų (slėnių) stebėseną atliks „Technopolis Consulting Group“ ir „Ernst & Young“ konsorciumas.

„Vienas svarbiausių slėnių stebėsenos grupei keliamų uždavinių – reikliai prižiūrėti slėnių kūrimo procesą ir teikti patarimus bei rekomendacijas. Tarptautinis konsorciumas pradeda dirbti būtent dabar, kai prasideda didieji slėnių steigimo darbai. Patyrę tarptautiniai ekspertai, perteikdami savo know–how, išmokys Lietuvos ekspertus, o šie ilgainiui perims slėnių ir jungtinių tyrimo programų priežiūrą“, – teigė švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė.

Jūrinio slėnio tikslas – patobulinti studijų programas, sukurti Klaipėdoje stiprų konsultacijų centrą, traukiantį užsienio investicijas į dvi pagrindines mokslo kryptis – jūros aplinkos tyrimus ir jūrines technologijas.

Bus pastatytas tyrimų laboratorijų pastatas, nupirkta įranga, įsigytas mokslinių tyrimų laivas, įrengtos studijų laboratorijos, atnaujintos gamtos tyrimų lauko bazės Ventėje ir Juodkrantėje, modernizuotas Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos treniruoklis. O Žuvininkystės tyrimų laboratorijos bazėje, Kopgalyje, ketinama atidaryti eksperimentinę žuvininkystės ir jūrinės akvakultūros laboratoriją, tenkinančią regiono mokslo poreikius.

Jūriniame slėnyje mokslininkams numatoma įsteigti 60 darbo vietų.

Lietuvoje kuriami 5 aukštųjų technologijų mazgai – integruoti mokslo, studijų ir verslo slėniai: Jūrinis – Klaipėdoje, „Nemunas“ ir „Santaka“ – Kaune, „Saulėtekis“ ir „Santara“ – Vilniuje. Švietimo ir mokslo ministerija paskelbė, kad nuo sausio pradžios darbą pradeda slėnių stebėsenos grupė, sudaryta iš tarptautinių inovacijų ir technologijų plėtros ekspertų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius