Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 14

Klaipėdos klausytojus kerės prancūziškas romantizmas

Operos mėgėjai jau gali ruoštis šios savaitės pabaigai, nes Klaipėdos koncertų salėje kovo 18 dieną klausytojus vėl džiugins žavioji viešnia iš Prancūzijos operos solistė Magali Léger.
Klaipėdos publikai pristatomas Prancūzijos operos solistės M.Léger bei pianisto R.Cardinale koncertas.
Klaipėdos publikai pristatomas Prancūzijos operos solistės M.Léger bei pianisto R.Cardinale koncertas. / Klaipėdos koncertų salės nuotr.

Praėjusių metų kovą klaipėdiečiams dovanojusi prancūziškas dainas šįsyk su tautiečiu pianistu Rémy Cardinale ji atliks programą „Romantikų kariauna. Prancūziškasis romantizmas...“.

M.Léger kuria vaidmenis įvairiuose Paryžiaus operos teatruose, nuolat koncertuoja su žymiais Prancūzijos bei užsienio orkestrais.

M.Léger savo nuostabų balsą tobulino Paryžiaus konservatorijoje. Solistė kuria vaidmenis įvairiuose Paryžiaus operos teatruose, nuolat koncertuoja su žymiais Prancūzijos bei užsienio orkestrais. Užsienio šalių scenose ji dažniausiai atlieka kamerinės muzikos programas. Šis sopranas yra ypač gerai vertinama kritikų ir mylimas publikos.

Kartu su M. Léger muzikuos pianistas ir kamerinės muzikos specialistas, istorinių instrumentų žinovas Rémy Cardinale. Dar studijuodamas Paryžiaus konservatorijoje jis buvo įvertintas pirmąją premija kaip pianistas ir kamerinės muzikos atlikėjas, vėliau laimėjo ir tarptautinių premijų.

Dviejų kartų kūrėjų menas

Koncerte „Romantikų kariauna. Prancūziškasis romantizmas...“ atlikėjai pristatys dviejų kartų kūrėjų meną. Skambės Hectoro Berliozo, Ferenzo Liszto, Gabrielio Fauré, Camille‘o Saint-Saënso kūriniai, įkvėpti dviejų garsiausių romantinės poezijos ambasadorių Victoro Hugo ir Théophile‘o Gautier.

Su prancūzų romantizmu H.Berliozas susipažino anksti. Tarp jo bičiulių buvo rašytojai Alexandre’as Dumas, Victoras Hugo, Honore de Balzacas, tad nenuostabu, kad literatūra įkvėpė daugumą geriausių kompozitoriaus kūrinių. Berliozas buvo labai jautrus ir romantiškas kompozitorius, ištobulinęs romanso meną.  

Kadangi šiemet minimos F.Liszto 200-osios gimimo metinės atlikėjai į programą įtraukė ir šio 1830-ųjų metų Paryžiaus įvykių liudininko kūrinius. Prancūzijos sostinėje Lisztas susipažino su Lamartine’o, Duma, Balzaco, Hugo kūryba. Pastarojo kūriniai inspiravo jo gražiausias melodijas.  

Tie patys poetai įkvėpė ir melodijų meistus C.Saint-Saënsą ir G. Fauré, priklausančius antrajai kompozitorių romantikų kartai. Saint-Saënso kūryboje jaučiama vokiška įtaka, tuo tarpu Fauré melodijos įsimintinos dėl paprastumo ir žavesio. 

Koncertą „Romantikų kariauna. Prancūziškas romantizmas... “, skirtą Frankofonijos dienoms paminėti, Klaipėdos koncertų salė pristato kartu su Prancūzų kultūros centru Vilniuje.

Koncertas Klaipėdos koncertų salėje vyks kovo 18 dieną, penktadienį, 18 valandą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius