Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 11

„Klaipėdos laivų remontas“ neatskleidžia kur perkels gamybą iš Klaipėdos senamiesčio

Bendrovių „Achema“ ir „Jūros vartai“ valdoma uostamiesčio laivų remonto ir kruizų laivų aptarnavimo įmonė „Klaipėdos laivų remontas“ turi iškelti gamybą iš Klaipėdos senamiesčio, tačiau iki šiol vis dar ieško tam tinkamos vietos.
Klaipėdos jūrų uostas
Klaipėdos jūrų uostas / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

„Klaipėdos laivų remontas“ gamybinę veiklą uostamiesčio centre turėjo nutraukti nuo 2009 metų – pagal įmonės privatizavimo sutartį gamybinė teritorija turi tapti rekreacine, komercine zona. Pernai spalį Klaipėdos savivaldybė žemės nuomos sutartį dėl gamybinės veiklos su įmone pratęsė iki šių metų pabaigos, antradienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

„Orientuojamės, kad kitų metų pirmą arba antrą ketvirtį privalome turėti detalųjį planą. Klausimas dėl gamybos iškėlimo yra svarstomas. Užsakėme galimybių studiją, dirba pasamdyti žmonės ir ieško vietų, kur būtų galima iškelti veiklą“, – dienraščiui sakė „Klaipėdos laivų remonto“ generalinis direktorius Alvydas Butkus.

Jis neatskleidžia, kokios vietos svarstomos kaip alternatyvos gamybinei veiklai, ir žada konkrečiau įvardinti, kai bus atliktas jų ekonomiškumo ir kitų kriterijų pagrindimas.

„Klaipėdos laivų remontas“ yra pateikęs Klaipėdos miesto savivaldybei detaliojo plano koncepciją, kurią miesto taryba patvirtino rugpjūčio pabaigoje. Rengiamo detaliojo plano išduotos planavimo sąlygos galioja iki 2012 metų gegužės mėnesio, o sutartį su bendrove yra galimybė pratęsti, jei tam pritars taryba.

Iš laivų remonto bendrovė surenka apie 60-70 proc. pajamų. Kitos 4 veiklos rūšys – kruizinė laivyba, jachtų uosto veikla, laivų agentavimas ir nekilnojamojo turto nuoma – kiekviena sudaro nuo 5 iki 8 proc. įplaukų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius