-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 19

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas nelinkęs švaistytis inauguracijos šventei

Naujasis uostamiesčio meras V.Grubliauskas iškėlė idėją, kad mero inauguracijos šventė galėtų tapti prieinama eiliniams miestiečiams, o ne tik išrinktiesiems svečiams, tačiau su sąlyga, jog tai miestui nieko nekainuos ar atsieis minimaliai.
V.Grubliauskas meru išrinktas prieš savaitę, balandžio 12 dieną.
V.Grubliauskas meru išrinktas prieš savaitę. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Siekdamas išsiaiškinti gyventojų nuomonę, meras Savivaldybės interneto svetainėje www.klaipeda.lt klausia „Ar klaipėdiečiai pritartų iškilmingai mero inauguracijai, jeigu tai nekainuotų biudžetui?“

„Tiek mano, tiek ir kitų kolegų pozicija šiuo klausimu, kalbant apie įprastinę inauguracijos sampratą ir aiškiais kaštais, buvo pakankamai santūri ir gal net skeptiška“, – apie uždarą mero inauguracijos renginį nuomonę išsakė V.Grubliauskas.

Pastaruoju metu meras tikino sulaukęs daug nuomonių, kad inauguracija yra šventė ir miestiečiams, ypač jei ji būtų viešas ir visiems prieinamas renginys. „Jei kalbame apie tokią šventę miestiečiams, kuri jiems nekainuotų arba kainuotų minimaliai, tada būtų galima tokį klausimą svarstyti. Bet kalbėti apie inauguraciją, kai būdavo skiriami 6–7 tūkst. litų? Manau, kad tai tikrai yra neadekvatūs pinigai“, – nenorintis švaistytis šventei sakė Klaipėdos meras.

Jo nuomone, inauguracija nėra kaskart naujai kuriama tradicija, kuriai reikia kurti naujus scenarijus. „Man sunku įsivaizduoti, kokia linkme turėtų pakrypti scenarijus, ypač jei kalbame apie minimalius kaštus ar jų nebuvimą, bet manau, kad yra gabių ir iniciatyvių žmonių, kuriems noras surengti šventę miestui nebūtų vien būdas pasipelnyti“, – vylėsi V.Grubliauskas. Anot jo, tai neturėtų būti renginys miesto centrinėje aikštėje, tačiau reikėtų didesnės erdvės nei, pavyzdžiui, Klaipėdas Pilies poterna.

Iki šiol nuo Nepriklausomybės atkūrimo mero inauguracijos šventė Klaipėdoje vyko du kartus. Iškilmingai uždarame garbių kviestinių svečių rate regalijos – valdžios ir atsakomybės ženklas – dukart buvo įteiktos buvusiam Klaipėdos merui Rimantui Taraškevičiui. Pastarąjį kartą 2007-aisiais inauguracijos šventė, kurią organizavo viešąjį konkursą laimėjusi bendrovė, kainavo daugiau nei 6 tūkst. litų. Regalijų iš sidabro, aukso, gintaro, raudonojo ir mėlynojo emalio pagamintų mero grandinių, puoštų ženklu su Klaipėdos herbu, vertė siekia apie 20 tūkst. litų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius