Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 24

Klaipėdos mokyklos dalinsis suolus

Uostamiesčio ugdymo įstaigos nespėja pasirengti naujiesiems mokslo metams. Jose niekaip nesibaigia remonto darbai, o kai kur jie dar tik prasidės.
Uostamiesčio mokyklos ruošiasi priimti sugrįžtančius moksleivius.
Uostamiesčio mokyklos ruošiasi priimti sugrįžtančius moksleivius. / Eglės Petkutės/15 min. lt nuotr.

Vasarą prasidėjusi ir tebesitęsianti renovacija sukėlė nemažai rūpesčių mokyklų bei darželių vadovams. Kol remontuojamuose pastatuose šeimininkaus statybininkai, moksleiviams teks glaustis kitur.

„Džiaugiamės, kad šitiek daug įstaigų yra remontuojamos, tačiau dėl to tenka patirti ir nepatogumų. Deja, kai kur iki rugsėjo 1-osios darbų užbaigti nepavyks“, – patvirtino Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo įstaigų administravimo poskyrio vedėja Jolanta Ceplienė.

Dėl energetinės sistemos renovacijos „Vėtrungės“ gimnazija bus uždaryta, moksleiviai laikinai bus perkelti į Hermano Zudermano gimnaziją ir į Gedminų pagrindinę mokyklą. 

 „Varpo“ gimnazijos uždaryti kol kas neketinama. Kol vienas korpusas remontuojamas, pamokos vyks kitame. Prireikus moksleiviai būtų perkelti į netoliese esančias P.Mašioto bei „Vyturio“ pagrindines mokyklas. Renovacija neturėtų trukdyti ir Liudviko Stulpino pagrindinės mokyklos ugdymo procesui. Tačiau jei visuomenės sveikatos specialistai nebeleistų tęsti pamokų, moksleiviai laikinai glaustųsi „Pamario“ pagrindinėje mokykloje.

„Varpo“ gimnazijoje ir Liudviko Stulpino pagrindinėje mokykloje renovacija tęsis iki kitų metų kovo.

„Santarvės“ pagrindinės mokyklos ugdytiniai persikels į „Smeltės“ pagrindinę bei Naujakiemio suaugusiųjų mokyklą.

„Vadovai draugiškai susitarė dėl patalpų, dėl suolų ir dėl to, kad ugdymo procesas vyktų sklandžiai“, – tikino J.Ceplienė.

Remontuojamų darželių vadovai padeda tėvams rasti jų atžaloms laikiną prieglobstį kitose įstaigose.

Jo prireiks vaikų lopšelio-darželio „Rūta“, „Obelėlė“ ugdytiniams. „Pagrandukas“ ir „Volungėlė“ nenutraukia darbo ir remonto metu. Tvarkytis jos turėtų baigti iki spalio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius