-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 06 08

„Klaipėdos nafta“ pasirinko suskystintų gamtinių dujų terminalo projekto patarėją

Trečiadienį AB „Klaipėdos nafta“ pasirinko vadovaujantį suskystintų gamtinių dujų (toliau – SGD) terminalo projekto parengimo ir įgyvendinimo patarėją, tarptautinę kompaniją – „Fluor“ su kuria artimiausiu metu bus pradėta derinti sutartis.
 „Klaipėdos nafta“
„Klaipėdos nafta“ / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 1 KN Energies, AB

„Ši kompanija buvo pasirinkta dėl geriausio pasiūlyto kokybės, optimaliausios darbų įgyvendinimo trukmės ir kainos santykio. Pastarasis patarėjas kartu dirbs keturis metus ir atliks tokius darbus, kaip – paruoš projekto techninį planą, padės išsirinkti technologijas, atliks darbus reikalingus privalomiems leidimams gauti, išspręs projekto saugumo, navigacijos bei kitus su projekto techniniu įgyvendinimu susijusius klausimus. Lygiagrečiai atliks darbus, kurie susiję su ekonomine dalimi – paruoš terminalo verslo modelį, finansinį modelį bei sukurs terminalo veiklos strategiją. Konsultantas taip pat prižiūrės projekto techninį įgyvendinimą ir dalyvaus per visą projekto vykdymo laikotarpį iki terminalo veiklos pradžios – iki 2014 m. pabaigos“, - sakė AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.

Konsultantų pasiūlymų vertinimo kriterijai buvo paslaugų kokybė, optimaliausia darbų įgyvendinimo trukmė ir bendra pasiūlymo kaina. Atrenkant konsultantą buvo vertinama siūlomų ekspertų komandos sudėtis, jų patirtis vadovaujant suskystintų gamtinių dujų terminalų infrastruktūros vystymo projektams, konsultuojant statybos klausimais, taip pat tarptautinių projektų finansinio modeliavimo ir techninės medžiagos rengimo patirtis.

Pagal Lietuvos Respublikos Viešųjų pirkimų įstatymo reglamentuojamą skelbiamų derybų procedūrą, norą dalyvauti skelbiamų derybų kvalifikacijos patikrinime ir kvalifikacinėje atrankoje išreiškė 12 tiekėjų – tarptautinių kompanijų. Minimalius kvalifikacijos reikalavimus atitiko 11 tiekėjų, o atlikus kvalifikacinę atranką pasiūlymus pateikti buvo pakviesti 6 tiekėjai, kurių pasiūlymai buvo vertinami pagal ekonomiškai naudingiausio pasiūlymo vertinimo kriterijų. Pasiūlymų eilė sudaryta iš penkių visus reikalavimus atitikusių dalyvių pasiūlymų. Nepavykus pasirašyti sutarties su kompanija „Fluor“, sutartį bus siekiama pasirašyti su antru eilėje esančiu pretendentu.

Klaipėdoje planuojama statyti dujų terminalą, kuris galėtų būti plaukiojantis, maždaug 2 mlrd. kub. metrų dujų metinio pajėgumo. Numatoma, kad SGD terminalo vertė gali siekti 200-300 mln. eurų, tačiau būtent patarėjas ir turės argumentuotai atsakyti koks bus galimas terminalo veiklos modelis, technologija, investicijų sumos ir t.t.

Tikimasi, jog sutartis su tarptautiniu patarėju bus pasirašyta per birželio mėnesį.

Valstybei priklauso 70,63 proc.  „Klaipėdos naftos“ akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius