Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 03

„Klaipėdos nafta“ krovė mažiau, bet pajamų gavo daugiau

Balandį „Klaipėdos naftos“ pajamos išaugo 2 procentais.
„Klaipėdos nafta“
„Klaipėdos nafta“ / 15min nuotr.

AB „Klaipėdos nafta“ per šių metų balandžio mėnesį į tanklaivius perkrovė 623 tūkst. tonų naftos produktų, o į terminalo talpyklas pakrovė 672 tūkst. tonų  naftos produktų – atitinkamai 16  ir 12 proc. mažiau nei per 2010-ųjų balandžio mėnesį.  Tačiau bendrovės pajamos per tą patį laikotarpį išaugo 2 proc. – iki 12,9 mln. litų.

„Jau kovo mėnesį didžiausias mūsų klientas – „Orlen Lietuva“ – mažino krovos apyvartą, tačiau balandį ypatingai augimą stabdė šioje naftos perdirbimo įmonėje vykdytas planinis plataus masto gamyklos remontas ir tai turėjo įtakos bendram krovos rezultatui. Kita vertus, pajamų srautus pavyko išlaikyti ir net šiek tiek padidinti dėl bendrovės sėkmingai pasirinkto verslo modelio su kitais klientais“, – sakė „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.

Balandį AB „Klaipėdos nafta“ į kitų klientų tanklaivius pakrovė 418 tūkst. tonų naftos produktų, o į terminalo talpyklas buvo perkrauta 451 tūkst. tonų. Tai yra atitinkamai 12 ir 25 proc. daugiau nei pernai balandį.    

AB „Klaipėdos nafta“ pernai perkrovė  7,9 mln. tonų naftos produktų ir gavo 126,1 mln. litų pajamų – atitinkamai 3 ir 7 proc. daugiau nei 2009-aisiais.

Valstybei priklauso 70,63 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius