Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 02

Klaipėdos nakvynės namai per šventes – perpildyti

Uostamiestyje šventinėmis dienomis greitosios pagalbos medikams teko rūpintis sušalusiais benamiais.
Benamis
Benamis / Photos.com

Šeštadienį, kai mieste termometro stulpeliai rodė apie 10 laipsnių šalčio, medikams klaipėdiečiai skambino pranešti apie gatvėse gulinčius benamius. Visi jie buvo apsvaigę nuo alkoholio. Medikai sušalusius žmones išvežė į Klaipėdos universitetinę ligoninę.

Klaipėdos nakvynės namai šventinėmis dienomis buvo perpildyti. Kaip teigė Viršutinėje gatvėje įsikūrusių prieglobsčio namų socialinė darbuotoja Andželika Višinskienė, jau nuo gruodžio vidurio, kai tik atšalo, susidarė eilutė norinčiųjų gauti pastogę nakvynės namuose pusei metų. Čia apgyvendinama apie 70 asmenų.

„Pas mus apgyvendami tie, kurie yra susitvarkę dokumentus, negeria. Jei šiandien ateitų tokių žmonių, mes jiems galėtume pasiūlyti nebent atsistoti į eilutę“,  – teigė pašnekovė.

Ankšta ir Šilutės plento nakvynės namuose – čia taip pat apstu gyventojų. Pastato rūsyje įkurdintos vietos benamiams apsistoti vienai nakčiai. Durys atsiveria apie 20 val. Pagal įstaigos taisykles apsvaigę nuo alkoholio ar psichotropinių medžiagų asmenys čia neįleidžiami. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius