Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 31

Klaipėdos „paksistai“: „Vadovaujamės demokratijos principais“

Ketvirtadienio vakarą Klaipėdoje pasirašius Koalicijos sutartį, „Tvarka ir teisingumas“ suskubo pranešti savąją poziciją, kodėl jie staiga atskilo nuo Rusų sąjungos bei uostamiesčio konservatorių.
sutartis
A.Razbadauskas išplatintame pranešime spaudai paaiškino savo apsisprendimo, jungtis prie liberalios krypties politikų, priežastis / A.Pelakausko nuotr.

„Prieš rinkimus į savivaldybių tarybas žadėjome, kad dirbdami Klaipėdos miesto Taryboje mes vadovausimės tiesioginės demokratijos principais. Pažado neišsižadame ir esame pasiryžę savo rinkėjams įrodyti, kad ir eilinis žmogus gali dalyvauti sprendžiant esminius miesto klausimus“ , - išplatintame pranešime teigė prof. dr. Artūras Razbadauskas, partijos Tvarka ir teisingumas rinkiminio sąrašo lyderis Klaipėdoje.

Tiesioginės demokratijos sistema veikia labai paprastai ir leistų patiems Klaipėdos gyventojams per išrinktąją valdžią priimti svarbius politinius sprendimus. Klaipėdiečių balsas būtų patariamasis balsas, todėl miestiečių  gyvenimo kokybė nepriklausytų tik nuo išrinktų politikų. Minėtoji sistema yra taikoma išsivysčiusiose šalyse ir veikia pasitelkiant XXI – amžiuje plačiai išpopuliarėjusias ir taikomas informacines technologijas.

„Užtikrinsime, kad gyventojas galėtų stebėti jo prašymo (kreipimosi, paklausimo) sprendimo procesą internete, įgyvendinsime E valdžios pricipus“,- rašoma Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio Klaipėdos rinkimų programoje. „Svarbiausiems sprendimams priimti savivaldybėje organizuosime gyventojų apklausas“, - sako kandidatas į miesto merus Vytautas Grubliauskas.

Politikai pabrėžia, kad norint, kad balsavimas vyktų skaidriai, pirmiausia reikia sukurti teisinę bazę, technologinę infrastruktūrą. Balsuotojų saugumas turi būti užtikrintas taip pat, kaip ir klientų saugumas bankuose. Tačiau „išradinėti dviračio“ nereikia, verta pasinauoti kitų šalių patirtimi, nes tokia pati sistema veikia kitose išsivysčiusiose šalyse.

Atsižvelgiant į tai jog partijos Tvarka ir Teisingumas ir Lietuvos liberalų sąjūdis šį aspektą laiko vienu iš kertinių savo rinkiminių kampanijų pricipų, šių partijų bendradarbiavimas formuojant valdančiają koaliciją Klaipėdoje tampa neįšvengiamu.

„Lietuvos liberalų sąjūdis, kaip ir mes, siekia įdiegti Tiesioginės demokratijos principus Taryboje. Iš jų gavome ne tik pasiūlymą kartu formuoti valdančiąją koaliciją bet  ir užtikrinimą, kad tiek savivaldybės tarybos, tiek administracijos vadovybėse bus esminių permainų. Manome, kad šiuose savivaldos rinkimuose rinkėjams pasiekėme pirmą rimtą pergalę, nes visada deklaravome, kad Klaipėdos miesto valdyme būtini esminiai pokyčiai“ , - teigė A. Razbadauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius