-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 02 11

Klaipėdos rajonas ruošiasi potvynio grėsmėms

Ekstremaliųjų situacijų komisijos nariai – Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovai, seniūnai, valstybės institucijų atstovai – Ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdyje aptarė, kaip pasiruošta galimam 2011 metų potvyniui.
Apsemtas kelio ruožas
Apsemtas kelio ruožas / „Scanpix“ nuotr.

Kalbėta, kaip potvynio metu efektyviausiai suteikti medicininę pagalbą atokiose sodybose. Reikalingą pagalbą transporto priemonėmis ir kitais įrenginiais žada suteikti ugniagesiai.

„Pamainų vadovai, skyrininkai žino kelius, todėl atliekant gelbėjimo darbus, problemų neturėtų būti. Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba yra pasiruošusi ekstremalioms situacijoms,“ – patikino Gargždų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Stanislovas Petrikas.

Tačiau, anot ugniagesių, užtvinę privačių namų rūsiai yra pačių gyventojų problema, o priešgaisrinės tarnybos gali atlikti gelbėjimo darbus tik visuomeniniuose pastatuose. Žmonės turi taip izoliuoti rūsius, kad į juos nepatektų vanduo, arba iš viso jų neįrenginėti.

Savivaldybės tarybos narys Česlovas Tarvydas pabrėžė, kad būtina padėti seniūnijų gyventojams gelbstint savo turtą, nes kaimuose daugiausia gyvena senyvo amžiaus žmonės, kurie neturi nei jėgų, nei lėšų gelbėjimo darbams.

Klaipėdos apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pavaduotojas Algimantas Kloviškis pabrėžė, kad Vyriausybė lėšas ekstremalaus įvykio ar ekstremaliosios situacijos padariniams šalinti skiria tik tada, kai ekstremalusis įvykis ar situacija apima kelias gretimas savivaldybes. Jeigu savivaldybė turi lėšų, seniūnai gali kreiptis į ugniagesių komandas, kad jie padėtų gyventojams. Tam būtų galima būtų naudoti rezervinius ugniagesių automobilius.

Kilo diskusijų dėl Eketės vandens tvenkinio pylimo būklės. Savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vedėjas Vincas Letukas informavo, kad hidrotechninių statinių, patenkančių į potvynio zoną, būklė gera, o sugedę Eketės tvenkinio įrenginiai priklauso savininkui ir, norint suremontuoti įrenginius, reikėtų išleisti vandenį iš Eketės tvenkinio.

Nutarta sudaryti darbo grupę Eketės tvenkinio būklei įvertinti, o jeigu būtina, iškviesti savininką, kad jis suremontuotų.

Priekulės seniūnas Valerijus Velkas pažymėjo, kad taip pat yra problemų dėl Šilininkų siurblinės, kuri perduota Savivaldybės Turto valdymo skyriui, nes pralaidos uždarymo mechanizmas demontuotas ir vožtuvas uždaro pralaidos vamzdį, todėl vanduo iš laukų nepatenka į Minijos upę. Nutarta sudaryti darbo grupę ir šios siurblinės būklei įvertinti.

Posėdyje taip pat nutarta pavesti Klaipėdos priešgaisrinei tarnybai organizuoti papildomą ugniagesių komandų darbą, esant reikalui.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius