Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 14

Klaipėdos rajone du pareigūnai laikinai nušalinti nuo pareigų

Klaipėdoje nuo pareigų nušalinti du valstybės tarnautojai, kurių atžvilgiu Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atlieka ikiteisminius tyrimus dėl nusikaltimų valstybės tarnybai ir viešiesiems interesams.
Automobilį vairavęs neblaivus mūrininkas iš Kauno rajono tikėjosi, kad policijos pareigūnai susigundys jo siūlomais 560 litų.
Abu pareigūnai įtariami kyšio paėmimu. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Klaipėdoje miesto apylinkės teismas patenkino Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro prašymą ir vakar nuo pareigų laikinai nušalino du valstybės tarnautojus.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Palangos miesto agentūros vedėjui pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo, o Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Statybų leidimų ir sąvadų skyriaus vedėjui – dėl kyšininkavimo ir  piktnaudžiavimo tarnyba. 
 
Aplinkosaugininkas įtariamas praėjusių metų lapkričio pabaigoje savo darbo kabinete Palangoje tiesiogiai priėmęs kyšį už neteisėtą veikimą, vykdant įgaliojimus, t.y. už tai, kad pripažino statinį tinkamu naudoti ir nefiksavo tam tikrų pažeidimų.
 
Klaipėdos rajono savivaldybės pareigūnui inkriminuojama  dešimt  kyšininkavimo ir vienas piktnaudžiavimo tarnyba epizodų. Jis įtariamas pernai nuo vasario pradžios iki birželio pabaigos savo darbo kabinete Gargžduose už teisėtą veikimą, vykdant įgaliojimus, provokavęs suinteresuotus asmenis duoti kyšį ir jį priėmęs.
 
Prokuroro prašymu šie valstybės tarnautojai nuo pareigų nušalinti trijų mėnesių laikotarpiui. 
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius