-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 28

Klaipėdos robotui „Parazitui“ priešnuodžių nebuvo

Klaipėdos robotų konstruktoriai – vėl nepralenkiami. Uostamiesčio technikai susišlavė pagrindinius prizus Austrijoje vykusiame tarptautiniame robotų kovų čempionate „Robot Challenge“.
Vitalijus Rodnovas (k.) su robotu „Master of Disaster“.
Vitalijus Rodnovas (k.) su robotu „Master of Disaster“ kiek anksčiau dalyvavo Japonijoje vykusiose varžybose. / Asmeninio arch. nuotr.

Vitalijaus Rodnovo sukonstruotas robotas „Parazitas“ prestižinėje mega sumo  (iki 3 kg.) kategorijoje neturėjo lygių ir iškovojo pirmąją vietą. Greitis ir tikslumas „Parazitui“ neleido iš 20 kovų pralaimėti nė karto. Kiekvienas „Parazito“ pasirodymas buvo lydimas lankytojų plojimų ir pavydžių konstruktorių žvilgsnių.

Sėkmė lydėjo ir kitą klaipėdietį. Vienoje populiariausių Mini sumo kategorijoje, klaipėdiečio Egidijaus Vedeikio sukonstruotas robotas laimėjo 2-ąją vietą, praėjusiais metais jis buvo trečias. Nors klaipėdietis savo roboto per metus visai neatnaujino ir netobulino, bet praeityje įdėtas darbas leido antrus metus vadintis vienu iš geriausių savo rungtyje.

„Kovo-balandžio mėnesiai yra robotikos fanų pikas. Būtent šiuo laikotarpiu vyksta garsiausi Europos robotikos renginiai, kurių pats svarbiausias yra „Robot Challenge“. Austrijoje vykstančios varžybos pritraukia daugiausia dalyvių ir lankytojų. Visos Europos robotų konstruotojai metų metus ruošiasi renginiui ir tobulina savo robotus tam, kad galėtų sudalyvauti šiame didžiuliame renginyje“, – įspūdžiai dalijosi V.Rodnovas, vadovaujantis klaipėdiečių „Rodman Robotics“ klubui.

Šiose tarptautinėse varžybose puikiai pasirodė ir finale rungėsi Klaipėdos Universiteto studentai, M.Lukas ir A.Knolis. Stiprius robotus sukonstravo ir Pranciškonų gimnazijos moksleiviai, vadovaujami mokytojo Vismantas Masioko, kurie užėmė 5 ir 6 vietas. 

„Per metus robotų konstruotojai gerokai patobulėjo, akivaizdu, kad Europos robotikos lygis yra smarkiai pakilęs. Didžiausi robotikos klubai sulaukia daugiau narių,  plečiasi robotikos fanų ratas, todėl vyksta  daugiau varžybų ir varžosi tobulesni robotai“, – pasakojo V.Rodnovas. 

Šiemet klaipėdiečiams patikėta organizuoti Europos robotų čempionatą, kuriame susikaus stipriausi Europos robotai. Čempionatas  „Europian Robot League“ vyks balandžio 23 dieną. Turnyrą organizuoja Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas kartu su organizacija „Baltic Robot Sumo“.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius